Live Recensies

Rock Am Ring 2012, Dag 2: Een dag met uitsluitend hoogtepunten

Toegevoegd op zondag 3 juni 2012, 18:54
Laatste update dinsdag 5 juni 2012, 20:34
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Rock Am Ring 2012, Dag 2: Een dag met uitsluitend hoogtepunten

Check hier de foto's die we maakten tijdens Rock Am Ring 2012.

Op de tweede dag van Rock Am Ring mocht Morning Parade het spits afbijten op de Alternastage. Ondertussen beukte Gojira er op de Center Stage een snoeiharde set uit, met afsluiter Vacuity als hoogtepunt.

De oudgediende skabazen van The Stranglers zorgden voor een aangename afwisseling  in het programma waarbij hits als Golden Brown en Nice ‘N’ Sleazy als hoogtepunten de boeken ingaan.

Refused kreeg het voorste vak bij de Center Stage goed aan het moshen, maar duidelijk werd weld at de Zweedse punkers niet helemaal op hun gemak waren op een groot festivalpodium.

Toen het overvolle veld voor de Center Stage knielde bij de opkomst van Tenacious D, kon er al weinig meer fout gaan. Jack Black en Kyle Gass presenteerden het nieuwe Tenacious D album, Rize of the Fenix, in stijl door te openen met nieuwe tracks als Roadie, Low Hangin’ Fruit en titeltrack Rize of the Fenix. Uiteraard kwamen ook oude publieksfavorieten The Metal, Fuck Her Gently en Tribute aan de beurt.

Even later bleek dat de Vlaamse stonerrockers van Triggerfinger ook bij het Duitse publiek goed in de smaak vielen. Ruben Block en consorten trapten het gaspedaal vol in en minderden pas vaart bij hun cover van I Follow Rivers, waarbij drummer Mario de beat inzette met zijn iphone en de percussie verzorgde op een tweetal wijnglazen.

Metallica kan gezien worden als huisband van Rock Am Ring. Het enthousiaste Center Stage was niet als enige getuige van een show waarin het gehele ‘Black Album’ aan bod kwam. Vanuit 123 landen werd het optreden online ruim tien miljoen keer bekeken.

De grootste verrassing van de dag mocht op naam worden gezet van Skrillex. Hij kon rekenen op een veld met 50.000 bezoekers die de Alternastage omtoverden tot één groot dansfeest.

De Clubstage zag er hierdoor relatief uitgestorven uit toen Mastodon het podium betrad. Desalniettemin hadden de sludgerockers het prima naar hun zin, wat goed naar voren kwam in de energieke moves van bassist Troy Sanders.

De twee totaal verschillende nachtelijke optredens van Mastodon en Skrillex zorgden ervoor dat iedereen met zijn eigen feestje de tweede dag van Rock Am Ring kon afsluiten met een knal!

Voor de derde dag staan op Rock Am Ring onder meer Dropkick Murphys, Chase & Status, The Offspring en Opeth op het programma. Onze recensie en een selectie van de foto's van die dag zal naar verwachting op 4 juni rond 15:00 uur gepubliceerd worden.

Door de hevige regenval is bovenstaande recensie later gepubliceerd dan aanvankelijk bedoeld. Hiervoor onze excuses.

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog