Live Recensies

Review: Huntenpop 2009

Toegevoegd op maandag 31 augustus 2009, 12:37
Laatste update donderdag 26 juli 2012, 09:11
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Review: Huntenpop 2009

Dit jaar vond de twintigste editie van het Huntenpop festival plaats. Voor dit jubileum werd het festival eenmalig verhuisd naar het DRU-Park te Ulft. Daar Stonden onder meer The Offspring en Junkie XL op het programma....

Twintigste Editie

Dit jaar vond de twintigste editie van het Huntenpop festival plaats. Voor dit jubileum werd het festival eenmalig verhuisd naar het DRU-Park te Ulft. Daar Stonden onder meer The Offspring en Junkie XL op het programma.

Historie

Het Huntenpop festival bestaat al sinds 1989 en begint de laatste jaren steeds meer bekendheid te krijgen. Dit komt mede doordat de organisatie er de afgelopen edities goed in slaagt om spraakmakende headliners op het affiche te zetten. Zo stonden onder meer internationale acts als Soulfly, Presidents Of The United States of America en Fun Lovin' Criminals op het festival. Naast internationale acts, boekt Huntenpop ieder jaar een legio aan Nederlandse en Belgische acts. Within Temptation, Osdorp Posse, Beef en Krezip zijn enkele voorbeelden hiervan.

2009

Dit jaar werd het DRU-Park te Ulft gekozen als uitvalsbasis voor het festival. Onder het genot van een biertje in het zonnetje beleefden de voornamelijk lokale bezoekers een aantal stevige optredens en uiteenlopende culturele workshops. Zo kon er salsa en merengue gedanst worden, waren er volop breakdancers demonstaties aan het geven en werd het vrijdagprogramma grotendeels gevuld met een rijtje tributebands.

Uiteraard bleef het niet bij coverbandjes. De vrijdag kende een pittige finale, met een energiek optreden van De Heideroosjes. De Nederlanse punkrockers lieten voor een halfvolle tent zien dat ze al twintig jaar een punk-eenheid vormen en kregen zowaar de eerste circlepits op gang. De dag werd afgesloten door niemand minder dan The Offspring. Duidelijk werd, dat de meeste bezoekers speciaal hiervoor een kaartje hadden gekocht. De Californische punkers speelden hun greatest hits, afgewisseld met materiaal van het laatste album. Hits als Self Esteem en Pretty Fly For a White Guy uit volle borst meegezongen door de toeschouwers, die er op hun beurt voor zorgden dat de grond onder de tent meevirbreerde op de muziek.

De zaterdag werd opgebouwd uit hoofdzakelijk Nederlanse acts als VanVelzen, Roosbeef en De Jeugd van Tegenwoordig. Helaas wisten de twee laatstgenoemden niet te overtuigen. Overtuigen deed de Australische Pete Murray wel. Hij speelde onder begeleiding van een basgitarist een serie zoete liedjes, waarbij hij zo nu en dan met zijn mondharmonica een extra dimensie gaf aan zijn songs.

De Oekraiense feestband Haydamaky had een dosis positieve energie meegenomen naar Ulft. De formatie kreeg de voetjes goed van de vloer en de cover van Motorhead's Ace of Spades werd ondersteund door luid gejuich, geklap en gespring van het publiek. Hierna was het tijd voor een lading rock'n'roll van de Canadese Danko Jones. Het trio beloofde 103% te geven tijdens de laatste minuten van hun zomertour in 2009 en ramde in no-time door een setlist van vlotte nummers heen. Al is hij internationaal een bekende naam, Junkie XL (Tom Holkenborg) is toch echt van Nederlanse bodem. Op Huntenpop had hij de eer om het festival in stijl af te sluiten.

In een notendop was Huntenpop 2009 een gezellig festival, met een zeer gemoedelijke sfeer. Het festivalterrein beschikte over genoeg ruimte voor iedereen om te zitten, in het gras te liggen of zich belangrijk te voelen (VIP Toren). Met de toevoeging van een aantal degelijke headliners -zoals dit jaar- is het festival een heerlijk uitstapje en dat zal het ongetwijfeld blijven.

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog