Live Recensies

Incubus toont muzikale superioriteit in Tilburg

Toegevoegd op woensdag 11 juli 2012, 13:14
Laatste update woensdag 11 juli 2012, 17:37
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Incubus toont muzikale superioriteit in Tilburg

Artiesten zijn ook gewoon mensen, zo bleek maar weer eens toen Incubus in november hun geplande show in de Heineken Music Hall moest afgelasten wegens ziekte van frontman en zanger Brandon Boyd. Ironische bijkomstigheid is dat de titel van het laatste album en bijbehorende tour volledig aansluit bij de onzekerheid rondom een eventuele vervangende show.

Gelukkig kwam in februari een einde aan die onzekerheid en kondigde het Californische kwintet aan een goedmakertje te zullen verzorgen in diezelfde Heineken Music Hall, dat goedmakertje werd later om productionele redenen verplaatst naar de Tilburgse popzaal 013.

-- Check ook de foto's van deze Incubus show --

If Not Now, When?

Het is alweer een volledig jaar geleden dat Incubus op de proppen kwam met hun nieuwste album If Not Now, When?, desalniettemin maakt de show nog altijd deel uit van de tour die in het teken staat van het zevende studio-album van de alternatieve rockers.

Opvallend is het dan ook des te meer de setlist slechts voor twintig procent gevuld is met nummers van de nieuwe plaat van Incubus. Zo krijgen we na de sterke opening met Privilege en Megalomaniac de laatste grote single Adolescents voorgeschoteld en is het pas later op de avond tijd voor  In The Company of Wolves, Switchblade en Isadore.

Gebalanceerd

Setlist Incubus

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat vier tracks van het nieuwe album ook meer dan voldoende is in deze overigens zeer gebalanceerde set. De uitverkochte zaal van 013 lijkt het hier volledig mee eens te zijn, gezien het feit dat het oudere, rauwere materiaal van de band het best wordt ontvangen.

Probleemloos strooit Boyd gedurende de gehele avond met loepzuivere uithalen en trakteert hij de fans samen met zijn bandmaatjes vlak voor de toegift op een foutloos stukje a-capella wanneer bij Switchblade het ‘Nobody wears it like you anymore’ driestemmig wordt ingezet.

Vol gas

Wanneer de avond ten einde loopt, gaat Incubus er nog even vol gas tegenaan met het enige S.C.I.E.N.C.E-nummer van de show: A Certain Shade of Green. Zodra de laatste klanken hiervan hebben geklonken, wordt het slotakkoord ingezet en krijgt Tilburg nog eenmaal de muzikale virtuositeit van de band te horen tijdens een subliem uitgebouwde versie van Sick Sad Little World.

Exceptioneel sterk

Anderhalf uur lang laat Incubus in Tilburg zien dat het instrumentaal en vocaal nog altijd exceptioneel sterk is. Het vijftal geeft 90 minuten lang de volle honderd procent en zal bij een volgend optreden in Nederland naar alle waarschijnlijkheid hun podiumtapijtjes moeten vervangen door onversleten exemplaren.

 

 

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog