Live Recensies

Lowlands 2012: Een hartverwarmende vrijdag

Toegevoegd op zaterdag 18 augustus 2012, 13:11
Laatste update zaterdag 18 augustus 2012, 13:11
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Lowlands 2012: Een hartverwarmende vrijdag

Lowlands wordt dit jaar letterlijk en figuurlijk vanaf de eerste seconden opgewarmd. Niet alleen door de boeiende en intense show van Ed Sheeran in de Alphatent, maar ook door de temperatuur die vanaf negen uur ‘s ochtends al brandend hoog ligt. Sheeran laat de goed gevulde Alpha als zijn ‘gospelkoor’ dienen en geniet zichtbaar van de respons die hij krijgt van de enthousiaste Lowlanders.

Ed Sheeran @ Lowlands 2012

Even later geeft de Zweedse punkband Refused een strakke show weg, waarbij het hoogtepunt wederom tot het laatst wordt bewaard; zodra New Noise door de Grolschtent knalt, weet men dat deze reünieshow van de punkpioniers erop zit. De Zweden besteden tijdens hun optreden de nodige aandacht aan ‘Free Pussy Riot’ en zij doen dat niet als enigen. Tijdens het festival verzamelt Amnesty handtekeningen om zo te hopen te kunnen bijdragen aan de vrijlating van deze Russische punkvrouwen.

The Gaslight Anthem heeft het publiek al vroeg op zijn hand. In een set die volgepakt zit met hits, is ook ruimte gelaten voor de Animals-cover House of the Rising Sun; iets wat de toeschouwers zichtbaar kunnen waarderen.

De hitmachine blijft op volle toeren draaien, want de opvolgers van The Gaslight Anthem zijn de heren van de punkcoverband Me First And The Gimme Gimmes. Geheel gekleed in witte broeken en oranje Hawaii-shirts jast het gelegenheids-ensemble er in een uur een reeks vermakelijke zomerse meezingers doorheen die een grote glimlach op de gezichten van de aanwezigen brengt.

Bloc Party @ Lowlands 2012Vanuit de Charlie komen uitsluitend positieve geluiden over de onverwachts ijzersterke show van Jamie N Commons terwijl Bloc Party zich opmaakt om een goed gevulde Alpha te gaan overdonderen.

Zowel de oude hits als het nieuwe werk dat op het nieuwe album Four zal verschijnen, komen erg goed uit de verf.

The Black Keys geeft het hoofdpodium van Lowlands tot slot bijna alles waar het op mocht hopen. Bijna alles, want afgezien van het feit dat het muzikaal dik in orde is en dat men geen steken laat vallen, overdondert de band niet.

Zaterdag

Voor de Lowlands-zaterdag staat onder meer De Avonduren, Kasabian en Skrillex op ons programma. De dagreview van die dag zal zondag gepubliceerd worden.

Gedurende het gehele festival updaten we rockblog.nl/LL12, houd die pagina dus goed in de gaten!

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog