Live Recensies

Noel Gallagher's High Flying Birds @ L'Aeronef 09-10

Toegevoegd op vrijdag 12 oktober 2012, 16:43
Laatste update vrijdag 12 oktober 2012, 16:43
Geschreven door Bjorn
Bron: Rockblog

Noel Gallagher's High Flying Birds @ L'Aeronef 09-10

 

Op een nog zonnige en mooie oktoberdag maken we een uitstapje naar Rijsel in Frankrijk. Na het nuttigen van een frisse pint trekken we naar concertzaal L’Aeronef. Daar aangekomen staat er al een lange wachtrij voor Noel Gallagher. Toch raken we vlot binnen en kunnen we gaan genieten van deze ex-Oasis zanger.

Als support act krijgen we een jonge knaap voorgeschoteld. Jake Bugg -with double G- zoals hij zelf aangeeft is een opkomende Britse muzikant. Met songs die allemaal maximum drie minuten duren heeft hij ons volledig overtuigd.  Een nummer als ‘Taste It’ bijvoorbeeld -die hij akoestisch brengt- zorgt voor een leuke country vibe. Toch wel hét bewijst dat country cool is. In zijn nieuwe single ‘Two Fingers’ heeft Jake het over I drink to remember, I smoke to forget. Duidelijk geïnspireerd op de broertjes van Oasis. Zijn set was kort maar we hebben zeker genoten. We herkennen invloeden van Johnny Cash, Oasis en uiteraard The Beatles. Alweer een ontdekking na Miles Kane en Alex Turner.

Een halfuurtje later was het de beurt aan Noel Gallagher’s High Flying Birds. Het concert was niet uitverkocht, toch was inmiddels de zaal goed volgelopen. Hij stak van wal met Oasis klassieker ‘To Be free’ gevolgd door een handjevol songs van zijn soloalbum.  Gaandeweg leek Noel af en toe wat geïrriteerd.  Getuige daarvan het citaat ‘Are you done now?’ naar het schreeuwende publiek.  Wat het publiek betreft, die waren wat statisch. Alleen maar de hits meeschreeuwen, zowaar stil blijven staan en soms wat ongeïnteresseerd overkomen.
Halverwege zit Noel alleen met gitaar op een kruk. Begint de intro van ‘Wonderwall’ te spelen maar al snel horen we de tonen van Supersonic en krijgen we zowaar een prachtige akoestische versie van dit nummer.  Het concert gaat vlot verder afgewisseld met werk uit zijn solo album en Oasis nummers.  Het cliché save the best for last was hier zeker van toepassing. Ingezet door de b-side ‘Let The Lord Shine A Light’ gevolgd door het Oasis trio ‘Whatever’, ‘Little By Little’ en ‘Don’t Look Back In Anger’ konden wij met een goed gevoel naar huis.

We hebben een kwalitatief heel goed optreden gezien met goeie nummers. Het ontbreken van ‘Wonderwall’ in de setlist was zeker niet erg. 

Reacties

Volg Rockblog