Live Recensies

Groezrock 2013: Het verslag

Toegevoegd op dinsdag 30 april 2013, 22:27
Laatste update woensdag 1 mei 2013, 01:02
Geschreven door Els
Bron: Rockblog

Groezrock 2013: Het verslag

 

Groezrock kwam dit jaar voor de 25de editie met een fantastische line-up op de proppen en natuurlijk was Rockblog er ook dit jaar weer bij om verslag uit te brengen met foto's én een hele hoop aan interviews die in de maand mei zullen verschijnen in het allereerste Rockblog Magazine.


Een fotoverslag zal ook online komen te staan op www.rockblog.nl

Zaterdag

Het was een koude eerste nacht in Antwerpen en dat is geweten door iedereen die op Groezrock aanwezig was. 
Tijdens een stevige wandeling van de camping naar de persingang en genietend van enkele schamele zonnestralen,
hoor ik in de verte hoe op zaterdagochtend het kleine dorpje Meerhout brutaal wakker geschud werd door de opener van het festival op de Etnies stage, Buried In Verona.

Daarna kwamen de fashionboys van Attila op de Etnies stage even een algemene verwarring van korte duur voor hun rekening nemen met een hiphop-intro. Dan ging het rockstar-gehalte omhoog met de zonnebrillen in combinatie met een zon die het liet afweten.

Winnaars van de meest indrukwekkende act van de dag zijn toch wel de Aziatische mannen van Crossfaith die de metalcore hergeïnterpreteerd hebben en dit op een unieke manier live brachten. Momenteel zijn ze op tour met Bring Me The Horizon.

Het Nederlandse female-fronted All For Nothing sierde de kleine, gezellige Macbeth stage om iets na 14h. Deze act mocht ook wel op de Etnies gestaan hebben, omdat de opkomst enorm groot was. De band deelde met veel enthousiasme het al kleine podium met een horde hardnekkige stagedivende fans en flyers fungeerden als confetti.

Oude rotten van Hatebreed die vereeuwigd zijn menig metal- en hardcorefanharten namen rond 19h40 het roer over op de Monster stage. Klassiekers zoals 'Live For This', 'This Is Now', 'I Will Be Heard' en vele andere songs lieten de tent uit zijn voegen barsten.

De mannen van Pennywise startten iets minder vlot dan gepland. Toen de band aanstormde op de planken bleek er een technisch probleem de kop opgestoken te hebben, dat al even snel weer verholpen werd. Na een paar liedjes, denk maar aan 'Same Old Story' en 'My Own Way Of Life' moest de lichttechnicus eraan geloven werd daarbij even door het slijk gehaald door Pennywise zelf: 'Wat zijn dit nou voor lichten?! Dit is een punkrockshow!'

Zondag

Gemaskerde punkrockers op de Etnies Stage met Masked Intruder. De naam laat nogal misleiden, want het gaat om vier(!) gemaskerde snodaards die resoluut weigeren hun ware identiteit prijs te geven. Achteraf blijkt aan de opkomst aan de merchandise nogmaals de populariteit van de unknown guyz.

Rond 12h is het de beurt aan While She Sleeps en aanvankelijk werden ze nogal slaperig ontvangen door een niet al te slecht gevulde Impericon tent.

Het is 13h, Stick To Your Guns siert het podium en mijn telefoon rinkelt. Het is Rockblogcollega- en interviewer Gregory om te vragen of ik over een halfuur een interview kan afnemen met August Burns Red. ‘Jij kent die toch, hè’? Ja tuurlijk! Dan maar snel rennen naar de backstage. Voorbereidingstijd: 10 minuten. Enkel in m'n hoofd. Het interview verloopt verrassend goed voor een spontane bedoeling en we blijven nog even over koetjes en kalfjes praten terwijl we op fotograaf Jos wachten om nog een shot te maken.

First Blood zorgde voor een onvergetelijk moment waar stagedives, singalongs en high fives aan de orde waren. Zanger Carl hamerde op het feit dat hardcore meer is dan enkel muziek en vroeg uitdrukkelijk om de lyrics te lezen van zijn muziek. 'Dit gaat niet om de ene breakdown na de andere, lees de teksten'.
Songs zoals 'Victim', 'Enemies' en 'First Blood' zorgen voor feesten on stage en front stage.

Alweer rennen, want Mike D'Antonio de bassist van Killswitch Engage zit al op ons te wachten om geïnterviewed te worden. Mike vertelde ons over het gekste tourverhaal (inclusief uitwerpselen), de hervereniging van Killswitch met oorspronkelijke zanger Jesse Leach, wat uitleg over het nieuwe album 'Disarm The Descent' en de daarbijkomende songwritingprocessen. Een uitgebreid interview zal te lezen zijn in het Rockblog Magazine.

Het werd stilaan avond en August Burns Red liet er geen gras over groeien. De band sloeg in als een bom op het ongeduldige publiek. Songs van alle albums werden gespeeld, om voor elk wat wils te kunnen aanbieden. Opnieuw voelde het alsof deze tent gewoon té klein was voor het volume aan mensen dat zich opdrong om de Amerikanen aan het werk te zien die in 2005 doorbroken in Europa met hun album 'Thrillseeker'.

Over het optreden Killswitch Engage op Groezrock kunnen alleen maar lofliederen geschreven worden, want zanger Jesse Leach bleek de ontbrekende schakel te zijn in de band sinds het vertrek van Howard begin vorig jaar. Jesse's stem is standvastig en hij heeft er geen enkele moeite mee om zowel de clean vocals als de screams perfect aan te kunnen. De grondleggers van de metalcore eindigden hun set in stijl met het lied 'My Last Serenade'.

Een meer gedetailleerde review zal binnenkort in het Rockblog Magazine verschijnen, samen met alle afgenomen interviews met o.m.
Masked Intruder, The Used, Rise Against, Killswitch Engage, Crossfaith, August Burns Red, Title Fight, Comeback Kid, etc.

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog