Live Recensies

Bloodhound Gang @ Melkweg

Toegevoegd op woensdag 31 juli 2013, 02:54
Laatste update woensdag 31 juli 2013, 02:58
Geschreven door Gregory
Bron: Rockblog

Bloodhound Gang @ Melkweg

Drie dagen voor datum een show aankondigen en toch nog ruim op voorhand uitverkopen, het zou zomaar een trucje van The Rolling Stones geweest kunnen zijn. Niet Mick Jagger maar wel een andere lijpe blanke met bedenkelijke dance moves zette afgelopen zaterdag de Melkweg helemaal op zijn kop. Heel last minute vonden Jimmy Pop en de rest van 90’s comedy rap rock fenomeen The Bloodhound Gang toch nog een gaatje in hun agenda om, na zes jaar afwezigheid, Nederland nog eens stevig op zijn grondvesten te doen daveren.

Nog niks sleet te bespeuren op deze goed geoliede comedy machine. Al twintig jaar vormt het gevoel voor humor dat een hele generatie opgegroeid met cassettes en boomboxen verbindt, het hart van een fantastische show. Verwijzingen naar verwante tijdsgeesten als Tom Green en Bam Margera bleven, tot groot jolijt van het publiek waar de gemiddelde leeftijd net een klein beetje boven de dertig zal gelegen hebben, dan ook niet lang uit.

Hoewel er ook modernere insteken als Jimmy Pop’s “Beliebe The Hype” t-shirt en een tot karikatuur gemaakte Geert Wilders in de show geslopen zijn, waren het toch de hits op leeftijd die de show stalen. Eerste grote bekende “Along Comes Mary” zorgt bij de die hard fans, voor wie hun idolen meemaken op deze intieme setting sowieso al een once in a lifetime kans was, meteen voor een hoogtepunt.

Er is maar één klein punt waarop deze heren wel door de mand vielen. De fuck it attitude die de bandleden doorheen heel de show braaf en minder braaf geacteerd probeerden over te brengen, komt al snel over als een slechte gimmick. Hun weldoordachte moppen over alles van het Rijksmuseum tot Belgen, het spreken van goed gekozen woorden Nederlands tot zelfs op het hoogte zijn van de Ajax – Feyenoord rivaliteit geeft, jammer genoeg voor de heren, weg dat er wel degelijk meer dan enkele uurtjes voorbereiding in deze show zijn gestoken.

Hoewel comedy voornamelijk de voorgrond haalde zaterdag, mogen we niet vergeten dat muzikaal ook alles op stevige poten stond. Hits als "Lift Your Head Up High", "Three Point One Four" en "The Ballad Of Chasey Lane" gingen er als zoete broodjes in. Als er dan nog afgesloten wordt met een "Fire Water Burn" "Bad Touch" combo vliegt het dak helemaal de Melkweg af. De fans krijgen alles waar ze op gehoopt hadden, mooi op een zilveren schaal aangereikt.

De unieke setting voor dit memorabele optreden speelde zeker in hun voordeel maar naast dat prijkt The Bloodhound Gang na al die jaren ook nog gewoon met een conditie die hun in staat stelt een dijk van een show af te leveren. We zagen een goed voorbereide act die duidelijk nog steeds niks liever doet dan op het podium staan. We haalden wel opgelucht adem toen we helemaal op het einde nog Evil Jared Hasselhoff op het podium kregen, gehuld in niks anders dan een mini Nederlands vlagje. Wat is nu eenmaal een Bloodhound Gang show zonder wat ouderwets frontaal mannelijk naakt?

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog