Live Recensies

Henry Rollins @ Effenaar 27-01

Toegevoegd op dinsdag 31 januari 2012, 00:19
Laatste update dinsdag 31 januari 2012, 00:23
Geschreven door Redactie
Bron: Rockblog

Henry Rollins @ Effenaar 27-01

Henry 'Lawrence Garfield' Rollins, deze workaholic, neen, deze workslut (naar eigen zegge) moet bezig blijven en kan geen nee verkopen. En dat is aan z'n trackrecord wel te zien. Een aantal grepen hieruit: voorman in Black Flag & Henry Rollins Band, acteur in verschillende films, radio host, mensen rechten activist, spoken words en ga zo maar door.

Na vorig jaar de Effenaar even niet bezocht te hebben, was hij dit jaar weer terug in een uitverkochte Effenaar. Inmiddels 51 jaar en bewuster van z'n leven als ooit te voren. Gedurende z'n nieuwe show 'The Long March 2012' blikt "Uncle" Henry terug op het begin van z'n jaren bij de punkband Black Flag. Jaren die vooral in het teken stonden van volle kroegen met slechtgehumeurd publiek of juist in lege zalen. Zo vertelt hij een mooie anekdote van een veel te grote/zware man die tijdens een stagedive een fragiel meisje plet. Helaas voor haar, had het medepubliek deze diver wel in de gaten *auwtch*.
 
Zoals in al zijn shows blijft ook deze keer zijn thuisland niet gespaard. Verhalen over voormalig President George W. Bush en collega Heidi (a.k.a. The Demon) geeft het publiek een goede reden om met hem in te stemmen. Regelmatig maakt hij de VS met de grond gelijk en vraagt het publiek om vergiffenis. Dat we hen nog een aantal 100-en jaren de tijd mogen geven om gelijk te komen met bijvoorbeeld een Nederland. Een land wat hij om de denkbeelden prachtig vindt en Eindhoven is als Rock City favoriet.
 
2011 was voor Henry een jaar van sabbatical. In zijn geval is stilzitten er dan niet bij want mijnheer is vrijwel continu onderweg voor het goede doel of reportage voor National Geographic. Verre reizen naar indrukwekkende landen zoals Noord-Korea, India en Haïti levert hem goud op aan ervaringen en dus vertellingen. Verhaallijnen die fascineren en eerlijk overkomen. Lekker down to earth. Zo klets hij zonder probleem ruim 2,5 uur vol. Veelal zonder een seconde pauze en één brok aan energie. Een man met een boodschap en nog met humor ook. Henry Rollins, just a regular guy, en juist dat is zo te prijzen.

Review door Guy Thewissen

Reacties

Volg Rockblog