Live Recensies

Mastodon & Red Fang @ 013, Tilburg

Toegevoegd op maandag 6 februari 2012, 00:03
Laatste update maandag 6 februari 2012, 00:08
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Mastodon & Red Fang @ 013, Tilburg

Vanavond vertoonde niet alleen de temperatuur gelijkenissen met die uit de laatste Ijstijd, ook de rauwheid van het avondprogramma in de Tilburgse 013 nam ons mee terug naar de prehistorie. Een passender scenario had de uitverkochte show van Mastodon zich niet kunnen wensen. 

Al moesten sommigen er uren voor door de sneeuw ploeteren, de ware muziekliefhebbers gaven zich deze avond niet over aan deze barre weersomstandigheden. Zowel de heren van de stonerformatie Red Fang als de progressieve sludgekoningen van Mastodon konden rekenen op een volgepakte zaal.
 
Avondopeners Red Fang wisten al vanaf de eerste klanken van Painted Parade te imponeren en presenteerden een meeslepende aaneenschakeling van ouderwets smerige stonerrock die werd afgesloten met het melodieuze Wires.
 
Mastodon liet vervolgens geen kans onbenut om hun nieuwe album The Hunter te presenteren. Onder de maar liefst negen tracks van dit album bevonden zich onder meer set-openers Dry Bone Valley en Black Tongue, het vlotte Blasteroid en radio-single Curl of the Burl. Al liet het geluid tijdens de show zo nu en dan te wensen over, de setlist en inzet van Mastodon deden dat zeker niet. Op de inzet van supportact Red Fang viel overigens ook niets af te dingen.
 
Dat bleek eens te meer toen de mannen tijdens afsluiter Creature Lives werden uitgenodigd om de backing vocals te verzorgen; een hartverwarmend slot van een ijskoude avond.
 
Check ook de fotoserie die we maakten tijdens deze avond.

Reacties

Volg Rockblog