Live Recensies

Face Tomorrow @ Groene Engel 10-03

Toegevoegd op zondag 11 maart 2012, 14:59
Laatste update zondag 11 maart 2012, 20:21
Geschreven door Reno
Bron: Rockblog

Face Tomorrow @ Groene Engel 10-03

De Nederlandse alternatieve rockscene floreert momenteel. Het is helemaal niet meer nodig om dure kaartjes voor een internationale act te kopen als je op zoek bent naar een avondje goede livemuziek. Die act kan namelijk gewoon uit je eigen stad of dorp komen. Vanavond in het brabantse Oss komt die band uit Rotterdam. Naar aanleiding van de release van de single 'Move On' maakt Face Tomorrow een klein rondje langs een aantal Nederlandse zalen.

Er wordt in een goed gevulde Groene Engel zeer overtuigend geopend met 'The Maze' en 'The Fix' van het laatste 'self-titled' album. De dynamiek en power van deze songs zijn indrukwekkend. Tel daarbij op dat Face Tomorrow met zanger Jelle Schrooten een bijzonder troef in handen heeft, die met zijn machtige stem en dito bereik de muziek naar hoog niveau stuwt. Gesteund door een professionele lichtshow en een dijk van een sound laat de band zich van haar allerbeste kant zien.

In een uitgebalanceerde setlist met veel nieuw werk, is er ook plaats voor ouder materiaal met bijvoorbeeld 'On My Own' en 'My World Within'. Na prachtuitvoeringen van 'Delirium' en 'Move On' komt de band nog een keer terug voor een dubbele toegift. Als hierbij ook zanger Remi Tjon Ajong (ex-Green Lizard, The Phoenix Explosion) zich op het podium bij de band voegt is het feest vanavond compleet.

De 5 heren uit de havenstad laten vanavond in de Groene Engel in Oss zien dat de band meer dan klaar is voor een volgende stap in de carrière. Met de kwaliteit van de muziek gecombineert met een enorme drive en beleving kan een grote doorbraak haast alleen nog maar een kwestie van tijd zijn. En hopelijk blijft dat niet alleen beperkt tot ons landje, want dit Face Tomorrow is zowel op plaat als live 'on-Nederlands' goed!

Je zou bijna vergeten dat er vanavond ook twee voorgerechten op het menu stonden. Als eerste doen Ex-Green Lizard broers Tjon Ajong met een nieuwe band een zeer verdienstelijke try-out van een set nieuwe nummers die dit jaar nog op plaat uit moeten gaan komen. Op de affiche staan de heren als The Phoenix Explosion, maar dat weten ze zelf niet helemaal zeker. Iets minder verging het Make Believe uit Groningen. De Groningers doen haar stinkende best, maar is met de poppy (3FM) rock toch een beetje het buitenbeentje van vanavond.

Reacties

Volg Rockblog