Must-have albums voor 2010

Toegevoegd op zaterdag 5 december 2009, 13:23
Laatste update zaterdag 5 december 2009, 14:43
Geschreven door Bjorn
Bron: Rockblog

Must-have albums voor 2010

Tussen al het festivalnieuws van de afgelopen dagen blikken we ook eens graag vooruit naar komende releases. Zo gaan we volgend voorjaar kunnen genieten van nieuwe albums van oa Arcade Fire, Massive Attack, Eels, Limp Bizkit en REM.

Eels, die dit jaar nog het uitstekende 'Hombre Lobo' uitbracht komt in januari met 'End Times'. Op de site van Eels kan je al gratis 'Litlle Bird' downloaden. Na twee albums op minder dan een jaar uit te brengen vermoeden we dat Eels wel eens op tour zou kunnen gaan.

Massive Attack laat opnieuw van zich horen met het nieuwe album 'Helgioland'. Deze plaat ligt begin februari in de winkels. Op deze nieuwe langspeler doet heel wat schoon volk mee: Damon Albarn, Guy Garvey van Elbow, Martina Topley-Bird en Hope Sandoval zijn van de partij.

Er is ook nieuws ivm Arcade Fire. De Canadezen zouden ook bezig zijn met het opnemen van hun 3e album. De opvolger van het in 2007 verschenen 'Neon Bible' zal waarschijnlijk in februari/maart uitkomen.

Limp BizkitFred Durst liet via zijn Twitter weten dat de nieuwe Limp Bizkit 'Cold Cobra' gaat heten. Deze plaat wordt in de eerste helft van 2010 op ons losgelaten én het album was ingeblik door de oorspronkelijke line-up van 'Chocolate Starfish & The Hot Dog Flavored Water'. Limp Bizkit gaat ook weer op tour.

Ook de heren van REM zijn terug in de studio gekropen. Ze zijn begonnen aan de opnames van hun vijftiende studio-album. Onlangs liet REM 'Live at the Olympia' op de mensheid los.

Na twee jaar op tour geweest te zijn met Slipknot, komt Corey Taylor met een nieuw album met Stone Sour. In januari duikt de band de studio in om de beste tracks uit de 25 geschreven nummers te zoeken.

The Dead Weather, waar Jack White deel van uitmaakt, is hard bezig met het opnemen van een vervolg op de cd Horehound die dit jaar uitkwam. Hoe hard? Heel hard! De cd zou al in maart in de winkels kunnen liggen.

De Deftones waren de studio ingedoken voor een nieuw album, de band kreeg echter slecht nieuws te horen. Bassist Chi Cheng was door een ongeluk in coma geraakt. Het album zal echter alsnog in het voorjaar van 2010 uitkomen.

Kings Of Leon heeft al flink wat materiaal beschikbaar voor de opvolger van hun internationale doorbraak Only By The Night uit 2008. Het album belooft avontuurlijker en diverser te gaan worden.

Blink-182Nadat Blink-182 bij elkaar kwam voor een reunie, werd al snel duidelijk dat de intentie er was om een nieuw album op te gaan nemen. Dat album is inmiddels af en zal in het eerste halfjaar van 2010 op de planken komen.

Ook Radiohead zit momenteel aan de schrijftafel, want volgend jaar moet de opvolger van In Rainbows het licht zien. We wachten vol spanning af.

Eind 2010 verstrijkt de deadline voor het nieuwe album van de Red Hot Chili Peppers. Stadium Arcadium was hun laatste hitmachine en het is wederom tijd om een album vol meezingers en aanstekelijke deuntjes tevoorschijn te toveren.

O ja, dan nog dit nieuwtje: Them Crooked Vultures, dé veelbesproken supergroep heeft ook bekend gemaakt dat ze zullen werk maken van een 2e plaat. Wanneer die uitkomt is nog even afwachten natuurlijk!

 

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!