Vijf bands die je gehoord moet hebben

Toegevoegd op vrijdag 25 juni 2010, 09:29
Laatste update vrijdag 25 juni 2010, 12:39
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Vijf bands die je gehoord moet hebben

Muziekliefhebbers blijven altijd hongerig naar nieuwe of onbekende muziek. Wij bij Rockblog zijn daar geen uitzondering in. Vandaag laten we je kennis maken met vijf bands die wij niet uit ons hoofd krijgen. Vijf bands die je gehoord moet hebben. Neem een kijkje in onze playlist en laat ons weten welke bands jij niet uit je hoofd krijgt!

Voor deze post is een Spotify playlist aangemaakt waar ook jij je favoriete artiesten in kan toevoegen. Leef je uit en laat ons weten welke nieuwe, onbekende en fantastische bands jij ontdekt hebt!

Angus & Julia Stone

Angus & Julia StoneHet Australische broer-zus-duo Angus & Julia Stone is in staat om je te betoveren met zoete, zachte liedjes die dagenlang in je hoofd blijven. Hun nummer Paper Aeroplane zal bij velen wel bekend voorkomen. Paper Aeroplane betekende voor het duo de internationale doorbraak, daarnaast werd het ook gebruikt in een flink aantal commercials op televisie en radio. Het meest recente album van het tweetal is nog dit jaar uitgekomen, het draagt de titel Down The Way.

Angus & Julia Stone speelt onder meer dit jaar nog op Les Ardentes in België.

 

Band Of Horses

Band Of HorsesAfgelopen maand bracht Band Of Horses alweer hun derde album uit: Infinite Arms. Het vijftal maakte zijn opmars in 2006, met de single The Funeral van het debuutalbum Everything All The Time.

Op het laatste album Infinite Arms staan meeslepende, soms symfonische nummers als Factory, Compliments en Laredo.

 

 

Band Of Skulls

Band Of SkullsHet trio Band Of Skulls, met de charmante bassiste Emma Richardson, kwam vorig jaar met het debuutalbum Baby Darling Doll Face Honey op de proppen. Een album dat geweldig werd ontvangen, mede dankzij de eerste single I Know What I Am. Het debuutalbum staat vol met lekker rockende tracks, met als persoonlijk favorietje: Fires.

 

 

Biffy Clyro

Biffy ClyroDe drie Schotten van Biffy Clyro kunnen al jaren rekenen op grote festivalslots en uitverkochte zalen in heel het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 2006 tourde de band namelijk al mee in het voorprogramma van grote namen als Queens Of The Stone Age en Muse. Nadat de band in 2007 hun opwachting maakte op Lowlands, werd de band tentoongesteld aan het grote Nederlandse en Belgische publiek: Pinkpop boekte de band.

Only Revolutions is de titel die hun nieuwste album draagt. De meesten zullen van dit album de hitsingle Many Of Horror herkennen, dit was echter natuurlijk niet de eerste hit die de band had. Van Only Revolutions komen ook knallers als Mountains, That Golden Rule en The Captain. Op hun vorige album, en mainstream doorbraak, Puzzle stonden monsterhits (in de UK) als het gevoelige Machines en Folding Stars.

Liefhebbers van het ietwat hardere werk verwijzen we naar het oudere materiaal van Biffy Clyro: Blackened Sky (2002) en The Vertigo Of Bliss (2003). Wil je weten waarmee de band in de beginjaren scoorde? Luister dan naar de Singles 2001-2005 compilatie. Via Spotify zijn overigens ook een flink aantal B-sides en extra single-tracks te vinden.

Pendulum

PendulumPendulum zal voor de meeste drum&bass-liefhebbers geen nieuwe naam zijn. Het van oorsprong Australische (inmiddels wonen ze in Engeland) Pendulum bracht afgelopen maand zijn derde album Immersion uit. De eerste track die hiervan werd vrijgegeven was Salt In The Wounds. Deze ging gepaard met 's werelds eerste interactieve 3d-clip (bekijk hem hier). De eerste single van het album werd Watercolour.

Pendulum timmert al sinds 2006 aan de weg en ramde de hitlijsten in met onder meer Fasten Your Seatbelt en Slam van het album Hold Your Colour (2005) en Propane Nightmares van het album In Silico (2008)

Je kunt Pendulum dit jaar vinden op onder meer Pukkelpop (BE) en Lowlands (NL).

 

UPDATE: Spotify Playlist

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!