Recensie Zwarte Cross: Feesten, met een knipoog.

Toegevoegd op zaterdag 31 juli 2010, 15:43
Laatste update zaterdag 31 juli 2010, 15:43
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Recensie Zwarte Cross: Feesten, met een knipoog.

Een volksfeest waar tienduizenden lompe, dronken boeren gooien met bier en spreken in een onverstaanbaar achterhoeks dialect. Dat is de Zwarte Cross. Toch? Als we afgaan op de reputatie en de beruchte Youtube-filmpjes wel, maar het tegendeel is waar. De cross is een feest waar je je thuis voelt.

Roots

Je kan er niet omheen, de roots van de Zwarte Cross liggen op het platte land  en in den beginne werd er voornamelijk gecrost en høken op Jovink en Normaal was de orde van de dag.

Nu zijn laatstgenoemde bands nog steeds van de partij, maar de cross is uitgegroeid tot een feest dat tienduizenden bezoekers per dag trekt, internationale artiesten boekt en een crossterrein heeft waar je U tegen zegt.

Vandaag weer 100% Kane-vrij.

100% Kane-vrijDit jaar konden we onder meer genieten van de Deense rockers van Volbeat, de bekende riffs van Papa Roach, de covers van de Duitse Baseballs en de recht-toe-recht-aan-rock van het Australische Airbourne.

Ook het Nederlanse werk was goed vertegenwoordigd, zo waren Guus Meeuwis, Waylon, Direct en Caro Emerald van de partij. Natuurlijk was de cross ook dit jaar weer 100% Kane-vrij.

Feesten, met een knipoog.

Hoe geweldig de opzet van de Zwarte Cross is, merk je pas als je je lekker door impulsen laat leiden op het festival. je kijkt tussen al het muziekgeweld door in je programmaboekje en beslist met een glimlach op je gezicht om eens naar de crossbaan te lopen voor de Ben-Hur-klasse. Met een nog grotere grijns bestel je nog een biertje en blijft lekker in het zonnetje staan kijken naar de briljante combineklasse. Ook voor hen die niet bekend zijn met (motor)cross is, waaronder ikzelf, is het prachtig om een middagje op de crossbaan door te brengen.

Onder luid gejuich worden de crossers onthaald op de crossbaan. Gejuich dat misschien nog wel luider is dan bij een hitje van één van de top artiesten op het hoofdpodium. Vanuit de torens midden op de crossbaan wordt iedere race voorzien van het nodige commentaar. Met een knipoog, want dat is de Zwarte Cross: Feesten, met een knipoog.

Bekijk ook onze Zwarte Cross Borden collectie op Flickr.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!