Festival headliners in 2011: Wat wij verwachten (Deel 2)

Toegevoegd op maandag 13 september 2010, 12:41
Laatste update zaterdag 25 september 2010, 11:12
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Festival headliners in 2011: Wat wij verwachten (Deel 2)

Vorige week opende Rockblog de discussie over mogelijke festival headliners in 2011. We tipten als eerste The Big Four, Sepultura, Foo Fighters, Coldplay en Linkin Park. Nu is het tijd om nog vijf bands te tippen voor 2011.

Kings Of Leon

Sinds hun grote doorbraak met Only By The Night in 2008 zijn de Kings in een rechte lijn naar de top van de affiches geknald. In 2008 en 2009 kwam er wederom een grote wereldtour met festivalshows op onder meer Rock Werchter, Binnenkort komt de nieuwe plaat Come Around Sundown uit en de band heeft alweer een flinke tour voor eind dit jaar in Europa in de planning staan en een Nederlandse show is nog "in the works". Het lijkt er sterk op dat Kings Of Leon in 2011 één van de grote namen gaat zijn op Pinkpop en Rock Am Ring.

The Who

The Who heeft in meerdere interviews gemeld dat ze maar al te graag willen gaan touren in 2011 met een "nieuwe show". Op internet wordt al tijden druk gespeculeerd dat dit mogelijk een remake zou moeten worden van de Quadrophenia  rock-opera van The Who uit 1973.


Red Hot Chili Peppers

De Peppers zijn bezig aan een nieuw album die naar eigen zeggen in 2011 uitkomt. Momenteel zitten ze in de studio voor opnames van dit nieuwe album met Josh Klinghoffer als vervangende gitarist voor John Frusciante. Frusciante verliet de Peppers in december 2009 omdat hij een solocarriere ambieerde. De band is, net als bij vele voorgaande albums, een wereldtour aan het plannen die rond het festivalseizoen van 2011 zou moeten gaan plaatsvinden.

Soundgarden

Soundgarden kondigde begin dit jaar aan dat ze weer zouden gaan touren. Dat deden ze, eenmalig. De band was in augustus te zien op het Lollapalooza festival in Chicago en heeft plannen voor een uitgebreide wereldtour in 2011. De haalbaarheid van een wereldtour lijkt aanzienlijk groot, gezien het feit dat drummer Matt Cameron zich volledig kan focussen op Soundgarden. Hij drumt normaliter ook voor Pearl Jam, maar die band heeft meerdere malen aangegeven een pauze te willen inlassen vanaf 2011.

Radiohead

Radiohead is hard aan het werk met een nieuw album. In juni gaf de band in een radio-interview aan dat ze middenin het opnameproces zaten en hopen het album nog in 2010 te kunnen uitbrengen. Radiohead hield op tourgebied radiostilte in 2010, al was zanger Thom Yorke wel een aantal malen te zien in zijn eigen solo show. Toen in 2007 het laatste album "In Rainbows" uitkwam, tourde de band twee jaar lang en stopte op een groot aantal Europese festivals. 

We gaven je onze eerste tien verwachte festival headliners van 2011. Heb je zelf nog tips? Laat ze dan achter in de comments of op twitter @rockblogdotnl.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!