De Rockblog jaarlijst van ... Bram

Toegevoegd op dinsdag 14 december 2010, 10:41
Laatste update zondag 11 december 2011, 23:25
Geschreven door Bram
Bron: Rockblog

De Rockblog jaarlijst van ... Bram

In december is het weer tijd voor de jaarlijstjes. Rockblog brengt iedere dag de jaarlijst van één Rockblogger en vlak voor kerst wordt er afgesloten af met de lijst der lijsten: De Rockblog Jaarlijst 2010. Vandaag laat Bram zijn tien lievelingsalbums van 2010 zien.

In december is het weer tijd voor de jaarlijstjes. Rockblog brengt iedere dag de jaarlijst van één Rockblogger en vlak voor kerst wordt er afgesloten af met de lijst der lijsten: De Rockblog Jaarlijst 2010. Vandaag laat Bram zijn tien lievelingsalbums van 2010 zien.

Klik op de albums voor directe Spotify luister-links (indien beschikbaar).

Hieronder vind je de drie uitgelichte albums van Bram met vlak daaronder zijn complete top tien van 2010.

Mystery Jets - Serotonin

Deze Londense band gaat alweer zo’n zes jaar mee en heeft in juli hun vierde album uitgebracht. Voor dit album hebben ze de hulp ingeschakeld van Chris Thomas, van onder andere Pulp en Sex Pistols. Wat ervoor zorgde dat er maar liefst elf krachtige indie-rocknummers op het schijfje kwamen. Dit album staat er niet alleen in doordat het een goede plaat is, maar ook doordat ik voor één van mijn eerste Rockblog recensies naar een show van de Serotonin-tour ben geweest, maakt dit album wat specialer voor mij.

Go Back To The Zoo – Benny Blisto

Go Back To The Zoo bestaat nog niet zo lang, maar zijn dankzij singles als Electric en Hey DJ! goed in de spotlight gekomen. Met het debuut album Benny Blisto was het helemaal gebeurd; Go Back to the Zoo behoort nu tot een van de populairste bands van Nederland. Je kon ze de afgelopen zomer ook niet wegdenken van de radio. Ook waren ze overduidelijk aanwezig op Lowlands; Hier hebben ze twee keer opgetreden. Een eerste maal als begeleidingsband van o.a. the Opposites en daarnaast nog met een eigen show. Benny Blisto was daarbij, zelfs boven Sigh No More, ook nog eens het best verkochte album op het festivalterrein. Door de vrolijke, blije liedjes is dit mijn lievelingsalbum van de zomer, maar niet van het jaar.

The Inspector Cluzo - The French Bastards

Laurent Lacrouts en Mathieu Jourdain vormen samen het duo The Inspector Cluzo. Op het eerste album lieten zij met het nummer Fuck The Bassplayer al weten wat ze van een bassist vinden en ze zijn niet van gedachten veranderd. Ook op dit tweede album weten zij rock, funk en humor goed te combineren. Ze laten weer zien dat je een bassist helemaal niet nodig hebt! Zonder twijfel is dit mijn beste album van 2010!

Top tien

De complete top tien van Bram ziet er zo uit:

1. The Inspector Cluzo - The French Bastards
2. The Damned Things – Ironiclast
3. Mystery Jets – Serotonin  
4. Pendulum – Immersion
5. Go Back To The Zoo - Benny Blisto
6. Stone Sour – Audio Secrecy
7. Iron Maiden – The Final Frontier
8. KoRn - KoRn III: Remember Who You Are
9. The Black Box Revelation – Silver Threats
10. Yeasayer – Odd Blood

Morgen zagen we de week dormidden met de jaarlijst van Kevin. Een andere jaarlijst teruglezen? Dat kan via Jaarlijst 2010 in het menu. Check ze allemaal en laat ons weten wat jij ervan vindt! Stay tuned for more!

 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!