De Rockblog jaarlijst van ... Alex (Alexieden)

Toegevoegd op donderdag 16 december 2010, 11:30
Laatste update maandag 12 december 2011, 18:34
Geschreven door Alex
Bron: Rockblog

De Rockblog jaarlijst van ... Alex (Alexieden)

In december is het weer tijd voor de jaarlijstjes. Rockblog brengt iedere dag de jaarlijst van één Rockblogger en vlak voor kerst wordt er afgesloten af met de lijst der lijsten: De Rockblog Jaarlijst 2010. Vandaag presenteert Alex (Alexieden) zijn veelzijdige lijst met zijn album top tien uit 2010.

In december is het weer tijd voor de jaarlijstjes. Rockblog brengt iedere dag de jaarlijst van één Rockblogger en vlak voor kerst wordt er afgesloten af met de lijst der lijsten: De Rockblog Jaarlijst 2010. Vandaag presenteert Alex (Alexieden) zijn veelzijdige lijst met zijn album top tien uit 2010.

Klik op de albums voor directe Spotify luister-links (indien beschikbaar).

Hieronder zie je de drie door Alex uitgelichte albums en daaronder zijn complete top tien van 2010.

MGMT – Congratulations

Nadat MGMT in 2008 wereldwijd doorbrak met het geweldige album Oracular Spectacular, met daarop klassiekers als Kids en Time To Pretend, keek ik uit naar wat het volgende album van ze zou brengen. Helaas waren mijn verwachtingen wat te hoog gespannen, maar toch heb ik het album grijs gedraaid. Dat ze niet tipten aan Oracular Spectacular nam ik voor lief. De herkenbare MGMT-sound komt de hele plaat lang naar voren. Het volgende album zal toch erop of eronder worden voor MGMT, maar ik maak me daar geen zorgen over. Tot die tijd staan er toch twee hele fijne plaatjes van ze in m'n kast.

Gorillaz – Plastic Beach

Er zijn goede vergelijkingen te maken met Gorillaz en de twee eerder genoemde cd’s. Met Baskerville door de samenwerkingsverbanden met andere artiesten. Wat MGMT betreft  de hooggespannen verwachtingen van het nieuwe album. Aan Plastic Beach werken tal van internationale grootheden mee, zoals: Snoop Dogg, Lou Reed en De La Soul. Daardoor krijgt vrijwel ieder nummer een eigen draai.

Doordat we zolang hebben moeten wachten op het nieuwe album was de verwachting erg hoog. Ik vind dat ze de belofte hebben ingelost. Zullen we weer vijf jaar moeten wachten op een opvolger?

Baskerville – Disco Biscuits

Baskerville is voor mij de ontdekking van 2010. Op hun debuutalbum pakken ze het meteen goed aan door hun vriendenkring aan te spreken om daar mee samen te werken. Zo werken ze samen met onder andere Pete Philly en Jaqueline Goveart. In de Lowlands programmering werden ze de nieuwe Daft Punk genoemd, daar hebben ze voor mij niets te veel mee gezegd. Baskerville is bij mij ook verantwoordelijk voor hét festivaloptreden van 2010. Op Sziget heeft Baskerville een optreden weggeven waar het hele publiek letterlijk van ondersteboven  was. Het optreden zal denk ik, bij een ieder die daarbij is geweest, voor altijd positief in het geheugen gegrift staan.

Top tien

De complete top tien van Alex ziet er zo uit:

1. Baskerville – Disco Biscuits
2. Example – Don’t Go Quietly
3. Gorillaz – Plastic Beach
4. The Black Keys - Brothers
5. Tim Knol – Tim Knol
6. MGMT – Congratulations
7. Go Back To The Zoo – Benny Blisto
8. Hurts – Happiness
9. Jonsi – Go
10. Pendulum - Immersion

Morgen sluiten we de werkweek af met de lijst van Haiko, met daarin onder meer Karma To Burn. Een eerdere jaarlijst teruglezen? Dat kan via Jaarlijst 2010 in het menu. Check ze allemaal en laat ons weten wat jij ervan vindt! Stay tuned for more!

 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!