De Rockblog jaarlijst van ... Kelly

Toegevoegd op maandag 20 december 2010, 12:02
Laatste update zondag 11 december 2011, 23:22
Geschreven door Kelly
Bron: Rockblog

De Rockblog jaarlijst van ... Kelly

In december is het weer tijd voor de jaarlijstjes. Rockblog brengt iedere dag de jaarlijst van één Rockblogger en vlak voor kerst wordt er afgesloten af met de lijst der lijsten: De Rockblog Jaarlijst 2010. Vandaag sluit Kelly de reeks persoonlijke lijsten af met haar tien favoriete albums van 2010. Daarin bijvoorbeeld: Moss.

In december is het weer tijd voor de jaarlijstjes. Rockblog brengt iedere dag de jaarlijst van één Rockblogger en vlak voor kerst wordt er afgesloten af met de lijst der lijsten: De Rockblog Jaarlijst 2010. Vandaag sluit Kelly de reeks persoonlijke lijsten af met haar tien favoriete albums van 2010. Daarin bijvoorbeeld: Moss.

Alle links in het overzicht hieronder zijn directe Spotify luister-links naar albums, artiesten en tracks.

Hieronder vind je de drie door Kelly uitgelichte albums en daaronder zijn complete top tien van 2010.

Kings Of Leon - Come Around Sundown

Ik luister graag naar de nummers van Kings Of Leon. Ik stond dan ook met mijn oren te klapperen toen ik hoorde dat de band met een nieuw album zou komen. Daar is hij dan: Come Around Sundown. Prachtige titel, maar is de inhoud ook zo lovend? Ik moet eerlijk zijn dat ik meer had gehoopt, dat de nummers meer zouden rocken. Toch flikken ze het iedere keer een album te maken waarbij een of twee nummers zo goed zijn dat ik het album steeds weer luister. Daarom heeft Kings Of Leon een plekje in mijn lijst gekregen. Het nummer Radioactive is echt een stuk beter dan de rest. Op de albumhoes staat een eiland afgebeeld met een zakkende zon. Dat gevoel brengen de nummers wel echt over. Toegegeven: Come Around Sundown is geen Only By The Night maar dat bijna alle grote festivals de band als headliner geboekt heeft, geeft al aan dat Kings of Leon nu echt bij de grote jongens hoort.

Tim Knol – Tim Knol

Tim Knol heeft in mijn lijst de absolute gunfactor. Deze jongen uit Hoorn zou mijn buurjongen kunnen zijn. Niet alleen omdat we dicht bij elkaar wonen, ook omdat hij 'zo lekker gewoon' is gebleven. Geen sterallures of capsones, een nuchtere jongen die met zijn beide benen op de grond is blijven staan. Exemplaren van zijn debuutalbum gaan als warme broodjes over de toonbank. Terecht, want het titelloze album van deze singer-songwriter is van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Ieder nummer is uniek maar de sound van Tim is steeds herkenbaar terug te horen. Ik vind het erg knap dat hij die eigenheid in de nummers behoudt. Vooral in het gevoelige nummer Music In My Room. Nederland mag trots zijn op zo’n groot talent. Het is waar: 'Tim Knol is Vet!'.

Audio bullys – Higher Than The Eiffel

Higher Than The Eiffel is het derde album dat de Engelse danceformatie Audio Bullys uitbrengt. Waar Audio Bullys doorgebroken zijn met wereldberoemde bangers als We Don’t Care en de cover Shot You Down, staat er niet vergelijkbaar materiaal direct op dit album. Dit album is over de hele breedte heel erg fijn om aan te hebben staan, ten alle tijden. Tijdens het autorijden, schoonmaken, leren… Zelfs het nummer Smiling Faces staat erop; een nummer dat ze al jaren spelen tijdens optredens, maar nog nooit uitgebracht hadden. Dance en rock, gaat dat samen? En of dat het samen gaat!

Kelly's top tien

De complete top tien van Kelly ziet er zo uit:

1. Audio bullys – Higher Than The Eiffel
2. Tim Knol – Tim Knol
3. Example - Won't Go Quietly
4. Kings Of Leon - Come Around Sundown
5. Baskerville – Disco Biscuits
6. Pendulum - Immersion
7. Go Back To The Zoo - Benny Blisto
8. Jonsi – Go
9. John legend & The Roots – Wake Up
10. Balthazar - Applause

Rockblog Top Vijftien van 2010!

Morgen is het zover: De start van de Rockblog Top 15. We gaan van start met de nummer 15 t/m 11 met daarin Go Back To The Zoo. Een eerdere jaarlijst teruglezen? Dat kan via Jaarlijst 2010 in het menu. Check ze allemaal en laat ons weten wat jij ervan vindt! Stay tuned for more!

 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!