Interview: Wallace Vanborn

Toegevoegd op woensdag 2 maart 2011, 13:43
Laatste update woensdag 2 maart 2011, 13:43
Geschreven door Redactie
Bron: Rockblog

Interview: Wallace Vanborn

Wallace Vanborn is een opkomende Belgische band die al in het voorprogramma hebben gespeeld van Blood Red Shoes. Binnenkort ook enkele optredens in het buitenland met de andere Belgen Triggerfinger. Ook hebben ze op Eurosonic het beste van zichzelf laten zien in een energiek optreden. Hieronder een klein interview met Ian Clement, frontman WVB

Hoe voelde het om met Blood Red Shoes op pad te gaan?

Schitterend. Bands als BRS zijn dun gezaaid. Naar de media toe worden ze hip bevonden, maar ze baseren het grootste deel van hun sound op rock en grungeklassiekers waar wij ook enorm fan van zijn. In een wereld vol neon en extravagantie doet het deugt om bands te ontdekken die terug naar de oorsprong gaan en puur op rauwe energie werken. Als tourende band was het voor ons een enorme meevaller omdat meteen bleek dat Steven Ansell fan is van Wallace Vanborn en hij steunde ons zowel op podium als in de backstage met goede raad en toffe verhalen.

Hebben jullie fans gevonden in het buitenland met die tour?

Heel zeker. We verkochten en signeerden zelden zoveel CD's als op de tour en vonden achteraf op facebook en myspace een hele hoop dankwoorden en lof. Een band als Wallace Vanborn moet het ook eerder hebben van zijn live-reputatie, dus het zou spijtig zijn als een tour zoals dit ons geen fans zou opleveren.

Jullie gaan binnenkort op een korte tour naar Duitsland, zien jullie dat volledig zitten?

In één woord? Jazeker. We zijn benieuwd om te zien wie er terug zal komen opdagen. Fans van de vorige tour leerden we soms persoonlijk kennen aan de merchandisetafel of trokken we mee in de backstage. We hopen dus ook om sommige van onze nieuwe vrienden terug te zien. Verder spelen we ook 2 shows met Triggerfinger in Duitsland!

Wat is jullie favoriete coverplaat om live te brengen?

Dat is en blijft onze Goldeneye cover. Het nummer dat Bono en The Edge geschreven hebben voor Tina Turner's soundtrack van James Bond. Een schitterend nummer dat we probeerden om te zetten naar onze hand en onlangs met Mario Goossens hebben opgenomen.

Kunnen we jullie verwachten op Belgische/Nederlandse festivals deze zomer?

Na onze doortocht op Eurosonic beginnen ze in Nederland ook warm te lopen voor Wallace Vanborn. Er zijn nu reeds enkele mooie festivals bevestigd, en dat mogen er gerust nog meer worden. In Vlaanderen hopen we uiteraard op enkele mooie podiumkansen, maar we leerden al dat de media daar een grote rol in kan spelen en we dus eerst die moeten overwinnen voor we kunnen hopen op meer. In Nederland bleek een goeie recensie in 3voor12 genoeg om aan de slag mee te gaan, dus ligt de focus momenteel voornamelijk daar. Hier hangt nog altijd héél veel af van Studio Brussel.

Hoe zit de toekomst eruit voor Wallace Vanborn? Concrete plannen? Dromen?

We zijn momenteel aan preproducties bezig voor de volgende plaat. Dromen zijn er altijd, maar laat ons zeggen dat het volgende item op de agenda het aanwerven van een badass producer is. Iemand die de nieuwe nummers naar een hoger niveau kan tillen. We smeden uiteraard al plannetjes, maar daar mag ik voorlopig nog niks over zeggen.

Jullie deden nu al het voorprogramma van Blood Red Shoes, wie is de volgende internationale band waarvoor jullie dit ook wel willen doen?

Er zijn veel bands waar we graag mee zouden touren, maar ik denk dat voor veel bands in onze branche de eindbestemming toch een avond met Queens Of The Stone Age moet zijn. Dat, of Muse. Die mogen ook altijd bellen.

Met welke bekende bands zou je Wallace Vanborn kunnen vergelijken?

Met bovenstaande bands en Future Of The Left, The Dead Weather, Black Rebel Motorcycle Club, Millionaire, etc..

Waarom moeten de mensen naar jullie shows komen?

Omdat Wallace Vanborn voornamelijk live gebeurd. De meeste goeie muziek trouwens. Als je live niet overeind kan blijven ben je geen echte band, eerder de kapstok van een producer die je plaat goed liet klinken en je op de radio kreeg. De echte verbinding met het publiek is er pas op een liveconcert.

Afsluitertje: In een ander leven, zou je opnieuw een band starten of zouden jullie een volledig andere carrière kiezen?

Zoals hierboven: In één woord: Jazeker.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!