Festival trend: No more flags

Toegevoegd op woensdag 26 augustus 2009, 10:10
Laatste update woensdag 26 augustus 2009, 10:10
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Festival trend: No more flags

Vlaggen en festivals. Voor de één gaan ze prima samen, voor de ander is het een ergernis. Veel grote festivals zijn bezig met anti-vlaggen maatregelen. Zo stelde Lowlands dit jaar een vlaggen-limiet van anderhalve meter hoog en worden vlaggen dit jaar op de Britse festivals in Reading en Leeds helemaal geweigerd. Zelfs Glastonbury overweegt per volgend jaar vlaggen te verbannen.

Op Lowlands werd dit jaar de eerste vlag in beslag genomen. Het betrof de alom befaamde -en tevens beruchte- Friesche Vlag. Deze was langer dan de gestelde limiet van 150 centimeter en kwam dus niet door de keuring.

In Engeland zijn ze bezig met het algeheel verbannen van vlaggen. Op de duofestivals in Reading en Leeds worden dit jaar geen vlaggen toegestaan. Dit besluit heeft Glastonbury-organisator Michael Eavis aan het denken gezet.

"You couldn't see the acts. The flags were everywhere. There have always been flags, but not to the level that there has been. And the flags have become very long and tall.", aldus Eavis.

Festivalbezoekers hebben een verdeelde mening over het vlaggen-fenomeen. De één vindt ze vervelend, de ander vindt dat ze nou eenmaal bij festivals horen. Wij zijn benieuwd wat de meerderheid van de festivalbezoekers vindt.

Laat ons in de poll weten wat jij vindt!

 

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!