Krezip vult lege spot Pinkpop 2009 op!

Toegevoegd op zaterdag 30 mei 2009, 07:54
Laatste update zaterdag 30 mei 2009, 07:54
Geschreven door Bjorn
Bron: Rockblog

Krezip vult lege spot Pinkpop 2009 op!

Op de site van Pinkpop kunnen we lezen dat Krezip de openstaande spot komt opvullen die er is vrijgekomen nadat Depeche Mode afzegde zoals we al eerder meldden. De laatste 2 dagen was er behoorlijk veel rond te doen wie er nu nog zou bij komen of afsluiten op Pinkpop 2009.

Oasis, The Prodigy (genoemd door Smeets), Chemical Brothers en Marlyn Manson waren genoemd als kanshebbers om af te sluiten want Smeets had laten vallen dat ze zwaar zouden in zetten. Een dag later kraaide ie al anders, want dat The Prodigy & Oasis geen optie meer waren. Maar dat ze er toch alles zouden aan doen om een waardige vervanger te zoeken.
Ook in een ander interview liet hij zich tot de uitspraak verleiden: "Geen Nederlandse/Belgische groep die komt vervangen". Ondertussen was ook al bekend geworden dat Placebo zal afsluiten en dat er zal gezocht worden naar dus een "minder grote act".

Het is dus Krezip geworden. De groep die dit jaar er mee stopt brak door op Pinkpop 2000 als jongste popband ooit. Nu 9 jaar later is de cirkel rond en kunnen ze hun groot afscheid geven op de 40ste jubileum editie. De organisatie gaf aan dat ze zelf al eerder aan Krezip dachten maar dat het niet inpasbaar was in het overvolle programma. Na de afzegging van Depeche Mode klonk het idee om Krezip te boeken wel heel aanlokkelijk!
Maar ook mede dankzij een persoonlijke actie van Claudia de Breij op 3FM werd Krezip weer gepolst. Gelukkig was Krezip beschikbaar, maar ook dit  bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Diverse bandleden moeten halsoverkop per vliegtuig terugkeren van vakantie.

Krezip speelt op het hoofdpodium vanaf 19.15 uur op zondag 31 mei. En Placebo is dan gebombardeerd tot headliner en begint op 21.15 uur.

Conclusie: Jan, pak in het vervolg niet meer uit met namen als je de verwachtingen toch niet kan inlossen! Iedereen speculeerde er op los en het vertrouwen in de organisatie -die al gezakt was na het zwakke programma- is er nu praktisch niet meer.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!