Nieuwe attractie in Werchter

Toegevoegd op dinsdag 19 mei 2009, 20:27
Laatste update woensdag 20 mei 2009, 11:08
Geschreven door Redactie
Bron: Rockblog

Nieuwe attractie in Werchter

Rock Werchter is pas binnen een anderhalve maand maar toch is in het dorpje werchter een mooie attractie die veel volk lokt. Stageco heeft de belangrijke taak om het podium te bouwen voor U2 en is deze aan het opstellen in Werchter (waar er natuurlijk plaats genoeg is).

De klauw (zoals U2 het zelf noemt) meet 40 bij 60 meter en is een redelijk indrukwekkende onderneming voor Stageco. Stageco heeft al redelijk wat podia gebouwd maar dit is toch een huzarenstukje en iets wat nog nooit eerder is gebouwd door Stageco.

Het podium ziet eruit als een soort spin, met allerlei poten die tot in het publiek zullen reiken. Het zal overal behangen worden met schermen en boxen om alle fans een optimaal zicht te garanderen. Wie het met eigen ogen wil bewonderen moet afzakken naar werchter. Volgens Tom Bilsen van Stageco moeten ze dat hele ding nog 2 keer bouwen, want in totaal zullen er 3 podia's in een 50-tal camions de wereld rondrijden.

Voor de simulatie kan u hier kijken. 

U2 start zijn '360 tour' op 30 juni in Barcelona en voorlopig zit daar nog geen Belgisch optreden tussen. Nederland hoort wel bij de gelukkigen want op 20 en 21 juli staat de groep in de Amsterdam Arena. Deze optredens zijn inmiddels uitverkocht!

 

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!