Nieuwe drummer Smashing Pumpkins benoemd

Toegevoegd op zaterdag 19 september 2009, 07:47
Laatste update zaterdag 19 september 2009, 08:02
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Nieuwe drummer Smashing Pumpkins benoemd

De 19 jaar oude Mike Byrne is verkozen tot nieuwe drummer van de Smashing Pumpkins, zo maakte de band bekend op zijn website. Mike is geselecteerd uit een groep van ruim duizend aanmeldingen en hij wordt de vervanger van de oorspronkelijke drummer Jimmy Chamberlin.

De band kwam in 2007 bij elkaar voor een wereldtour, met slechts twee originele bandleden: frontman Billy Corgan en drummer Jimmy Chamberlin. De laatste heeft eerder dit jaar aangegeven definitief een punt te willen zetten achter zijn Pumpkins verleden en is inmiddels vervangen door Mike Byrne.

De verwachting is, dat Byrne al zal gaan meespelen op het nieuwe album. Daarnaast zal hij ook mee gaan touren met de eerstvolgende tour van de band.

Het nieuwe album gaat overigens Teargarden by Kaleidyscope heten en zal volledig gratis te verkrijgen zijn via het web. Het uiteindelijke album zal maar liefst 44 nummers tellen, maar zal opgesplits worden in elf EP's van vier songs, welke ook verkrijgbaar zijn op cd. Meer over Teargarden by Kaleidyscope lees je hier.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!