Overzicht Rockblog festival headliner geruchten voor 2010

Toegevoegd op dinsdag 6 oktober 2009, 10:18
Laatste update dinsdag 6 oktober 2009, 10:43
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Overzicht Rockblog festival headliner geruchten voor 2010

Na de bekendmaking van Rammstein als eerste festivalheadliner voor 2010 (Rock Am Ring), begint de geruchtenmolen weer flink op gang te komen. Aangezien wij er altijd als eerste bij zijn (Rammstein hadden we ook al voorspeld) met een realistische inschatting voor headliners, sommen we de geruchten even voor je op. Lees verder!

Muse lijkt hun stadiontour in 2010 te gaan verrijken met een festivaltour. Zo lijkt het zeer aannemelijk dat de band Rammstein vergezelt als headliner voor Rock Am Ring. Uiteraard zal Jan Smeets deze kans niet laten lopen en zal hij ongetwijfeld aan de Britten vragen of ze ook op Pinkpop willen spelen. Daarnaast schijnen de onderhandelingen met Rock Werchter en Glastonbury ook al in een ver stadium te zijn. Reken er maar op dat Muse goed vertegenwoordigd zal zijn in 2010.

Rammstein zelf is al jaren een gewilde gast voor onder meer Download en Pinkpop. De kans is dan ook zeer aanwezig dat de band op meerdere Europese festivals aanwezig zal zijn, volgend jaar.

Linkin Park staat op de verlanglijst van zowel Rock Am Ring als Pinkpop. Over het algemeen is het zo dat als de Duitsers eenmaal de headliners binnenhalen, het voor Pinkpop een kwestie is van wapperen met geld. Daar zijn de mannen van Linkin Park namelijk niet vies van.

De bookmakers in de UK zijn het er allemaal over eens: The Rolling Stones gaan de affiche van Glastonbury toppen, volgend jaar. Tevens wordt David Bowie genoemd als kanshebben voor het festival. In Engeland staat Coldplay hoog op de lijst van bands die waarschijnlijk wel weer wat festivals mee gaan nemen. Michael Eavis (Glastonbury) houdt ze in ieder geval in de gaten.

The Big Four lijken samen te willen gaan touren, volgend jaar. The Big Four? Metallica, Slayer, Anthrax en Megadeth. De ruzies lijken bijgelegd en het overleg tussen de bands schijnt bijna voltooid te zijn. Download aast al jaren op een dergelijk package, dat perfect zou passen bij het 30-jarig jubileum van Monsters of Rock in Donington Park (waar het festival gehouden wordt).

Tijdens Groezrock 2009 sprak Rockblog met mensen van de organisatie over misgelopen headliners in 2009 en mogelijke kandidaten voor Groezrock 2010. Wat we hebben weten los te peuteren, is dat Blink-182 dit jaar te veel geld vroeg, maar dat men wederom met ze in onderhandeling is voor 2010. Rancid is tevens opnieuw aangesproken, nadat de band dit jaar telkens hun beschikbare data vooruit schoof. Als derde mogelijkheid werd The Offspring genoemd.

Binnenkort komen we met deel twee van het geruchten-overzicht van 2010. We'll keep you posted, keep following us!

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!