Rocknieuws: The Verve, Bloc Party, Interpol en TCV

Toegevoegd op dinsdag 11 augustus 2009, 12:19
Laatste update dinsdag 11 augustus 2009, 12:19
Geschreven door Bjorn
Bron: Rockblog

Rocknieuws: The Verve, Bloc Party, Interpol en TCV

Paul Banks, de zanger van Interpol gaat solo. Onder het alter ego Julian Plenti heeft hij het album 'Julian Plenti... Is SKyscraper' gemaakt. Hij laat nu weten dat er al enkele optredens gepland zijn en dat er dus een tour zal volgen! Hier kan je 'Games For Days' beluisteren van zijn nieuwe plaat. Dus nog steeds niets nieuws van Interpol zelf!

The Verve zou opnieuw uit elkaar zijn. Voor derde keer ondertussen. Het probleem zou deze keer zijn dat zanger Ashcroft niet meer met de band zou gesproken hebben sinds een optreden een jaar geleden op het V festival. De overige leden denken dat hij via de reünie weer zijn solo-carrière op het juiste spoor wou krijgen. Daarom bestaat The Verve nu niet meer. Ashcroft van zijn kant zegt dat McCabe moet stoppen met zuipen en dat hij daarom niet meer in The Verve wil zitten. Er is hier natuurlijk wel meer aan de hand maar we weten er ook het fijne niet van.
In 2007 kwam The Verve terug met het prima ontvangen album 'Forth' en een grote tour op de festivals.

Bloc Party is einde contract bij hun platenfirma en in een interview liet zanger Kele verstaan dat de groep nog niet echt plannen heeft voor de toekomst. De opvolger van 'Intimacy', het derde en voorlopige laatste album verscheen vorig jaar. De toekomst is nog onzeker, misschien duiken we direct de studio in of knijpen we er een jaartje tussen uit. Misschien maken we wel geen platen meer. Aldus Kele.
De fans zullen moeten afwachten.

De gelegenheidsgroep van Dave Grohl, Josh Homme en John Paul Jones maakten maandagnacht in Chicago hun live debuut. Alain Johannes kwam zijn maatje Homme een handje helpen op gitaar. Het optreden werd alvast op erg lovende kritieken onthaald. 'Never Deserved The Future', het debuutalbum ligt eind oktober in de rekken
Er wordt gefluisterd dat Them Crooked Vultures ook naar Pukkelpop, Lowlands en Rock en Seine zouden komen. Ze hebben namelijk allemaal toevallig een surprise act op hun affiche staan.

 

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!