Preview: Suikerrock 2012

Toegevoegd op maandag 23 juli 2012, 19:25
Laatste update maandag 23 juli 2012, 19:35
Geschreven door Dirk

Preview: Suikerrock 2012

26, 27, 28 en 29 juli staat het Belgische plaatsje Tienen in het teken van het jaarlijks terugkerende Suikerrock festival. Dit erg diverse feestje wordt 'as we speak' opgebouwd in het stadscentrum, op de Grote Markt. Hierop zal het hoofdpodium staan, waarvoor men een ticket nodig heeft. Deze kaarten zijn per dag nog steeds verkrijgbaar via de website van het festival. De randanimaties en het tweede 'Maniacs' podium zijn gratis toegankelijk.

Rockblog tipt

In het drukke festivalseizoen hebben wij ook voor Suikerrock een lang weekendje vrijgehouden. Zoals wij wel vaker doen, zullen hier wat mooie namen van het affiche verder worden toegelicht. Vooral dag 1 en dag 2 zijn erg relevant voor Rockblog. De volgende bands staan in ieder geval bij ons gemarkeerd in het schema, als hoogtepunten van de dag:

Donderdag 26 juli: 20:30 - 21:45: Triggerfinger

Het trio Ruben Block, Mario Goossens en Monsieur Paul veroverde als voorprogramma van Thin Lizzy Engeland, speelde in Nederland onder andere op Lowlands en als opwarmer voor de Red Hot Chili Peppers en deed ook het Duitse Rock am Ring, het Oostenrijkse Novarock en het Hongaarse Sziget aan. Maar deze grote zegetocht is allemaal begonnen in België, waar Triggerfinger zonder twijfel een fabuleuze thuiswedstrijd zal spelen op Suikerrock.

Donderdag 26 juli: 22:30 - 00:00: ZZ Top

Dat leeftijd slechts een relatief begrip is, bewijzen de drie mannen van ZZ Top wel. Bewapend met baarden, zonnebrillen en een flinke portie blues zullen de grote hits als Sharp Dressed Man, Gimme Al Your Loving en La Grange ongetwijfeld voorbij komen. Hoewel het vorige album alweer bijna 10 jaar geleden uit kwam, ligt er nieuw werk klaar voor het einde van dit jaar. Met wat geluk komt hier ook nog een primeur van voorbij.

Vrijdag 27 juli: 18:30 - 19:30: Channel Zero

Tussen al het classic- en hardrock geweld staat een hardere band geprogrammeerd, welke ook van eigen Belgische bodem komt. Hoewel er in 1997 een onverwachts einde kwam aan de samenwerking van de metalheads, werd in 2010 besloten één reünieshow te geven in de Brusselse AB. Die ene show werden er al snel zes, welke allemaal het bordje uitverkocht boven de deur mochten hangen. Hard en meedogenloos.

Vrijdag 27 juli: 22:30 - 00:00: Alice Cooper

Hij wordt veelal genoemd als de uitvinder van de shockrock, waar de theatrale liveshows van bijvoorbeeld Rammstein en Slipknot door geïnspireerd zijn. Hits als School's Out, No More Mr. Nice Guy, Halo Of Flies en Poison komen van zijn hand; niemand minder dan Alice Cooper zal de vrijdag af mogen sluiten. Ook deze artiest is er een van de oudere generatie, maar zijn leeftijd bedekt onder een flinke laag schmink doen de hoogtijdagen van de glam- en shockrock nog steeds herleven.

Rockblog op Suikerrock

Ook wij zijn dit jaar aanwezig op Suikerrock om compleet verslag te leggen. Op twitter zullen we proberen regelmatig updates te doen; hiervoor kan je ons volgen @rockblogdotnl. Naast de bands doen we dit jaar echter iets speciaals. We combineren -mede dankzij Flanders Is A Festival- een bezoek aan het festival met een stedentripje. Zo zullen we ook kijken wat het bruisende Brussel te bieden heeft. Na het festival kan je dus niet alleen de recensie, maar ook een culturele blik op de stad bij ons terugvinden.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!