Voorbeschouwing Kloemprock 2012

Toegevoegd op maandag 6 augustus 2012, 18:25
Laatste update maandag 6 augustus 2012, 18:39
Geschreven door Gregory

Voorbeschouwing Kloemprock 2012

De kans bestaat dat velen onder jullie nog nooit van Kloemprock gehoord hebben, een korte voorstelling is daarom wel op zijn plaats. Kloemprock profileert zich al enkele jaren als een sterk groeiend Punkrockfestival. Vorig jaar mocht het al uitpakken met namen The Real Mckenzies en Strung Out. Dit jaar overtreft de organisatie alle verwachtingen en heeft het een Punk line-up weten strikken om u tegen te zeggen. Wij zetten alvast onze vijf picks voor u op een rijtje.

1 Off With Their Heads Mainstage @ 19:10

Met Off With Their Heads haalt Kloemprock een van Epitaph’s meest talentvolle bands naar België. Met hun, in 2012 gereleasete, studioalbum “In Desolation” zijn deze jongens uit Minneapolis echt aan hun grote doorbraak begonnen. Na onder meer tours met Against Me! en een plaatsje op Groezrock eerder dit jaar, staan ze nu dus op 10 augustus in Bunsbeek. Onze nummer 1 pick voor Kloemprock 2012.

2 MXPX All-stars - Mainstage @ 21:40

Deze heren hebben geen introductie meer nodig. MXPX bestaat 20 jaar en viert dit in stijl. De All-stars staat er enkel en alleen maar omdat Herrera enkele van de vaste bandleden onwillig vond voor een jubileum tour. Voor de rest geen wijzigingen. Verwacht je aan een overdosis hits en meezingers in een leuk Pop Punk jasje. “Let’s go the Punk Rawk Show!”

3 Gino’s Eyeball - Thanks But No Thanks Clubstage @ 00:40

Wie Gino nu eigenlijk is en wat er mis is met zijn oogbal laten we even terzijde. Deze talentvolle lading Belgen heeft meer dan terecht de headliner spot op de “Thanks But No Thanks Clubstage” bemachtigd. Het geeft al enkele jaren, op hun eigen unieke manier, niks dan leuke kwaliteitsshows. Beinvloed door Millencolin en Mxpx zelf, is het afwachten of de aanwezigheid van Herrera de Belgische Punkers voor de zoveelste maal boven zichzelf laat uitstijgen.

4 A Wilhelm Scream -  Mainstage @ 23:20

Post Hardcore met een “f*ck off” mentaliteit. Met titels als “I Wipe my ass with showbizz” en “You kiss their ass and they sh*t on you” is het wel duidelijk dat A Wilhelm Scream geen blad voor de mond neemt. Het vroegere Smackin’ Isaiah heeft er al tours opzitten met onder meer Pennywise, Less Than Jake en The Lawrence Arms en weten dus perfect hoe het er aan toegaat op zo’n Punkrock festival. Wees maar klaar voor een waanzinnig optreden. A Wilhelm Scream speelt net voor afsluitende party act The Skadillacs.

5 Atlas Losing Grip – Mainstage @ 20:20

Deze Zweden kwamen pas echt kijken toen in 2008 frontman Rodrigo Alfaro de overstap maakte van Satanic Surfers. Hun laatste album, State Of Unrest, wordt sinds de release internationaal overal geprezen. Atlas Losing Grip maakt niet enkel het ene catchy nummer na het andere, het maakt ook nog eens muziek met een boodschap. Gooi daar nog hits als “Unrest” en “All In A Days Work” bij en je hebt alle ingrediënten voor een Pop Punk feestje van jewelste.

Hieronder vindt je een promo filmpje terug en hier kan je alvast de volledige line-up bekijken. Kloemprock vindt plaats op 10 augustus en een ticket kost maar 15 euro in vvk.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!