Het einde dreigt voor Kloemprock

Toegevoegd op maandag 27 augustus 2012, 17:47
Laatste update maandag 27 augustus 2012, 17:48
Geschreven door Gregory

Het einde dreigt voor Kloemprock

Het Punkrock festival Kloemprock zit in de problemen. Door het lage bezoekersaantal van deze editie zit het volledig door zijn budget heen. Kloemprock is een klein festival in de gemeente Bunsbeek dat, ondanks zijn formaat, toch elk jaar met een mooie affiche kon uitpakken. Na dat het vorig jaar al namen als Real Mckenzies en Strung Out naar België haalde, kwam het dit jaar op de proppen met internationale toppers als A Wilhelm Scream, MXPX-Allstars en Off With Their Heads. Mogelijk ligt de datum aan de oorzaak van de tegenvallende cijfers. Kloemprock valt namelijk, dankzij verplichtingen, steeds samen met Ieperfest. De organisatie gaat zich nu bezinnen en kijken of het festival toch nog, desnoods onder een compleet nieuwe formule, kan blijven plaats vinden. Volgende mededeling belooft alvast niet veel goeds.

"wegens het tegenvallend bezoekersaantal,het beperkt aantal personen in de organisatie en de onmogelijkheid Kloemprock rendabel te maken binnen de vooropgestelde termijn in het weekend rond halfoogst, beslist de organisatie om Kloemprock niet meer te laten doorgaan in de huidige vorm en op de huidige datum. Of dit het volledige einde betekent van Kloemprock is nog niet duidelijk, maar wel waarschijnlijk. Als er alsnog een volgende editie komt zal dat op een andere plaats en datum zijn, met minder financiële slagkracht. Kloemprock 2012 was zeker en vast geslaagd ; bands waren tevreden, bezoekers waren tevreden ; maar de regio staat er blijkbaar jammer genoeg niet meer op te wachten. Wij willen de trouwe bezoekers en fans in ieder geval reeds bedanken! Suggesties en steunbetuigingen kunnen jullie nog steeds kwijt via facebook."

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!