Ons festivalparcours voor Leffingeleuren 2012

Toegevoegd op dinsdag 11 september 2012, 10:52
Laatste update dinsdag 11 september 2012, 10:53
Geschreven door Bjorn
Bron: Rockblog

Ons festivalparcours voor Leffingeleuren 2012

In het derde weekend van september is het weer zover. Het lange maar leuke festivalseizoen loopt helaas op zijn einde. Traditiegetrouw is het Leffingeleuren die de drukke festivalzomer mag afsluiten. Het dorpje Leffinge wordt op 14-15-16 september drie dagen omgedoopt tot een gezellig festivalterrein. Als laatste zomerfestival pakt Leffingeleuren uit met een affiche om ‘u’ tegen te zeggen.  Met een fijne combinatie van toppers, subtoppers en opkomend talent is het goed mogelijk dat u zich als festivalganger in stukken zal moeten snijden om al dat goeds te kunnen zien.

Niet getreurd, wij stippelen voor u een festivalparcours uit bij de concerten die je absoluut niet mag missen!

Friday Party

Op vrijdag kan je maar beter de openingsact van het festival meepikken. De recentste Humo’s Rock Rally winnaars Compact Disk Dummies –die met een straffe liveset de rockrally wonnen openen de concerttent. Met hun elektro rock liggen ze in het straatje van Goose, Soulwax en Klaxons. Die laatste sluit de concerttent af met een dj-set.  

Ook present op vrijdag zijn The Subways die voor een tweede keer afzakken naar Leffinge. Met een tweede plaat  en de grote hit  ‘We Don’t Need Money’ onder hun armen zal dit Brits trio opnieuw het publiek laten dansen en feesten op hun muziek.

Indierock Saturday

Indierockers gaan op zaterdag niet weten waar eerst. Bij King Tuff  kan je genieten van  garagerock songs die gekleurd zijn met stevige popinvloeden. Hun single ‘Bad Thing’ is dan ook  very catchy. De Franse band Skip The Use combineert rock, elektro en funk.  Via frontman Mat Bastard scheert Skip The Use hoge toppen. Dankzij zijn enthousiasme en energie kan hij het publiek perfect bespelen. Zeker een aanrader voor wie wil dansen en meespringen!

The Temper Trap creëert dan weer een magistraal sfeertje. Met hun ritmische popsongs krijgen ze steeds de haartjes op onze armen recht.  Wie het even rustiger wil aandoen kan terecht bij Isbells. Deze Belgische band speelt wondermooie ingetogen songs. Vocaal héél sterk omdat iedereen uit de band zich laat horen. Op een groot podium is het een uitdaging voor Isbells maar ze kunnen dit zeker aan.

Japandroids zullen je doen zweten in zaal De Zwerver. Ook al zijn ze maar met twee toch vuren ze stevige gitaarrifs en vette drumpartijen op je af. Met een nominatie voor Best New Music  en een pittige live reputatie kan je gewoon niet anders dan deze band checken.

Alsof er nog niet genoeg gitaren zullen gesneuveld zijn door de briljante en eindeloze gitaarpartijen nemen we nog even een kijkje bij Wolf People. Jaren 70 muziek met blues en folkrock melodieën liggen aan de basis van hun muziek. Voeg daar nog een snuifje psychedelica  en je hebt het recept van Wolf People.

Genoeg rock n roll gehad voor vandaag? Joss Stone -exclusief op Leffingeleuren- brengt met haar soulstem meerdere mannen in vervoering. Deze blondine klinkt als een oudere rijpe dame uit de Soulmuziek.  Ook  Nneka blaast met haar hiphop songs de muziek in je oren. Uiteraard kent iedereen ‘Heartbeat’ maar ze is zoveel meer dan die song. Ze zingt vanuit het hart met heel veel gevoel!

Rootsy Sunday

Zondag gaan we swingen op de muziek van Kitty, Daisy & Lewis. Twee zussen en één broer maken een mengeling van blues, country en R&B. We blijven bescheiden als we zeggen dat ze getalenteerd zijn. Alle drie komen ze vocaal sterk voor de dag, spelen ze beduidend veel instrumenten en zetten covers naar hun hand in hun gekende stijl.

Belgische publiekslieveling Absynte Minded is ook terug in Leffinge. Je kan er niet omheen want met hun nieuwe plaat en klassiekers als ‘Envoi’ en ‘My Heroics, Part One’ zullen ze er opnieuw staan.  Bij elke nieuwe plaat worden ze volwassener en dat hoor je ook aan hun sound. Leuk weetje: voor de vijfde keer op Leffingeleuren!

Afsluiten doen we met Beirut. Misschien al over zijn hoogtepunt heen maar het blijft een straffe meneer. De sterkte van Beirut is dat hij zich laat omringen door veel muzikanten. Zijn laatste plaat wordt aanzien als de meest toegankelijke maar Beirut kiest ervoor om zijn typische Balkansfeer te vermengen op al zijn platen. Eens je Beirut zal bezig zien met ukeleles, accordeon, viool, trompet zal er een glimlach op je gezicht tevoorschijn komen. De organisatie van Leffingeleuren pakt uit met een prachtige afsluiter want met ‘A Sunday Smile’ het weekend afsluiten is absoluut heel fijn.

Even genoeg van de concerten? Dan kan je terecht voor enkele documentaires  over rockmuziek. De zogenoemde Rockumentary’s gaan over rockartiesten of rock in het algemeen. Elke dag van het weekend kan je vanaf 21u terecht op het marktplein om te genieten van deze documentaires.

See you at Leffingeleuren 2012!

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!