De tien albums van oktober 2012

Toegevoegd op vrijdag 5 oktober 2012, 16:12
Laatste update donderdag 25 oktober 2012, 17:59
Geschreven door Gregory

De tien albums van oktober 2012

Dit jaar kunnen we weer veel mooie, nieuwe muziek verwachten. Om je een beetje wegwijs te maken van al het moois dat er zit aan te komen, kiezen we iedere maand maximaal tien albums uit waar wij bij Rockblog naar uitkijken. Uit die selectie pakken we drie albums waarvan onze verwachtingen erg hoog liggen.

Hieronder vind je onze tien keuzes voor oktober 2012.

Parkway Drive - Atlas

Parkway Drive - AtlasDe meest gekende naam uit de huidige Hardcore scene moet ongetwijfeld Parkway Drive zijn. De Australiërs hebben zich in een mum van tijd ontpopt tot een band van wereld formaat. Volgens frontman Winston Mccall wordt Atlas dan nog eens een prestatie van ongezien formaat. Maak je maar op voor een goeie 50 minuten aan steenharde Hardcore van de bovenste plank.

Atlas vindt zijn weg naar de rekken op 30 oktober. Op dinsdag 13 november staat de band in 013 Tilburg, waarvan wij in tekst en beeld verslag zullen doen.

Stone Sour - House of Gold and Bones Part 1

Corey Taylor staat bijna altijd garant voor kwaliteit. Slipknot staat weer eventjes op een laag pitje, reden genoeg dus voor “number #8” om nog eens met een Stone Sour album te komen. ‘House Of Gold And Bones’ is de logische opvolger van het in 2010 verschenen ‘Audio Secrecy’. Snoeiharde melodieuze Hardrock zoals het hoort!

House Of Gold And Bones Pt. 1, het eerste deel van de tweedelige serie, is verkrijgbaar vanaf 22 oktober.  

Neurosis - Honor Found in Decay

Neurosis - Honor Found in Decay‘Honor found in Decay’ is het tiende studioalbum van post metalgiganten Neurosis. De band is vele malen gekopieerd maar nooit overtroffen. De albums ‘Enemy of the Sun’ en ‘Through Silver in Blood’ zijn klassiekers in het door de band zelf gecreëerde genre.

Ook de voortekenen voor het nieuwe album zijn gunstig. Maar liefst drie nummers die boven de tien minuten klokken zullen te vinden zijn op ‘Honor found in Decay’ en ook de teasers die de band postte op hun facebookpagina beloven veel goeds. Het album ligt op 26 oktober in de schappen van de betere platenboer.

De tien albums van oktober 2012

Welke albums staan op jouw lijst?

Op welke albums zit jij met smart te wachten deze maand? Laat het ons weten! Laat iets achter in de comments, via facebook of op twitter!

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!