3voor12 presenteert: Big Star eerbetoon @Melkweg in samenwerking met IDFA

Toegevoegd op donderdag 18 oktober 2012, 00:17
Laatste update donderdag 18 oktober 2012, 10:07
Geschreven door Jiri
Bron: Rockblog

3voor12 presenteert: Big Star eerbetoon @Melkweg in samenwerking met IDFA

Op woensdag 21 november vindt er een bijzondere gebeurtenis plaats in de Melkweg in Amsterdam. Er wordt die avond namelijk een eerbetoon gebracht aan de band Big Star. 

De band, die haar hoogtijdagen in de jaren zeventig kende, droeg een mooie collectie melodieuze liedjes bij aan het powerpop genre. Een genre waarvan The Beatles als grondleggers worden gezien en dat zich kenmerkt door knappe melodieën , frisse vocale harmonieën, zuinige arrangementen en stevige gitaarriffs. Ook geldt Big Star als een grote inspirator voor bands zoals R.E.M., Teenage Fanclub en The Posies. 

Voor deze speciale avond heeft de Melkweg een interessant programma samengesteld in samenwerking met het  International Documentary Film Festival Amsterdam en 3voor12. De avond begint met de documentaire 'Big Star - Nothing Can Hurt Me', dat het roerige bestaansverhaal van de band vertelt. Daarna brengt Big Star gitarist Jody Stephens - het enige overgebleven bandlid sinds het overlijden van frontman Alex Chilton en bassist Andy Hummel in 2010 - samen met Jon Auger, Ken Stringfellow van The Posies en J.B.  Meijers van De Dijk de mooiste liedjes van Big Star. Ook zijn er muzikale gastrollen weggelegd voor Tim Knol, Jacob de Greeuw, Jelle Paulusma, Denvis en Bella Hay.

Nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere concert- en filmavond? Of een gigantische Big Star fan? Dan zou ik deze avond zeker niet de revue laten passeren!

Concertticket: € 14,- + lidmaatschap.
Combiticket: € 20,- + lidmaatschap.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!