New Noise: Punk 7/01/2013

Toegevoegd op maandag 7 januari 2013, 20:51
Laatste update maandag 7 januari 2013, 21:41
Geschreven door Gregory

New Noise: Punk 7/01/2013

Sinds de komst van het internet is de muziekindustrie baanbrekend verandert. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om  nieuwe muziek met de wereld te delen. Dit hebben de artiesten nu ook door. Dagelijks verdrinken we bijna in het aanbod aan nieuwe nummers, muziek video’s en album streams. Om het voor u  nog een beetje overzichtelijk te houden kiezen wij bij Rockblog wekelijks, per genre, de meest opvallende digitale kunststukjes van afgelopen maand uit.

De volgende weken wordt u getrakteerd op een mooie dosis Indierock, Metal en General Rock. Deze week staat echter volledig in het teken van de Punk scène. December is een bewogen maand geweest voor de Punkrock wereld. De eindlijstjes werden weer bekend gemaakt, Kerstmis zorgde voor een explosie aan nieuwe nummers en enkele grootheden uit het genre bewezen dat ze hun oude trucjes  nog niet verleerd zijn.

Off With Their Heads – Nightlife

Deze heeft nog net op het nippertje de lijst gehaald. Luttele seconden voor het publiceren van deze rubriek is hij gerealeset. De nieuwe Off With Their Heads. Hier zaten wij al maanden op te wachten. Off With Their Heads is de perfecte combinatie van ongelooflijk catchy nummers en de Gruff stem van frontman Ryan Young. Nightlife is de eerste single van het nieuwe album Home dat in maart gelost wordt via Epitaph Records.

Rancid - F*ck You


Rancid kwam in december nog eens met nieuw werk. De single viel eerder al te beluisteren op Pirate Press Records hun laatste compilatie album Oi! This Is Street Punk, Volume Two, maar is na een tijdje dan toch zijn eigen leven beginnen te leiden. F*ck You is zelfs hier gratis te downloaden aangeboden door Rancid zelf. Een mooi eindejaarsgeschenk me dunkt!

Bad Religion – True North


Het leek wel afgesproken. Een week of twee voor we lucht kregen van de nieuwe Rancid single hadden deze heren er al eentje gelost met net dezelfde titel. Geen probleem moeten ze bij Epitaph gedacht hebben, dan lossen we er toch gewoon nog eentje. True North is de titelsong van het nieuwe Bad Religion album dat op 22 januari in de rekken ligt.

A Day To Remember – Violence(Enough Is Enough)

Hoewel deze helemaal de Metalcore kant opgaat wou ik hem er toch nog eenmaal tussen proppen. A Day To Remember is terug en hun nieuwe werk klinkt heftiger dan ooit. Het is een van de enige bands die mij nog nooit teleurgesteld heeft en ik ben dan ook vol hoge verwachtingen van hun nieuwe album. Geniet samen met mij nog een keer van deze geweldige Violence (Enough Is Enough)

My Chemical Romance – Kiss The Ring

My Chemical Romance is al een tijdje bezig met het lossen van hun Unconventional Weapons reeks. U bent waarschijnlijk even verbaasd als ons wanneer wij u melden dat daar af en toe wel degelijk echt een leuk nummer tussen zit. Hun Conventional Weapons I was meteen een schot in de roos maar daarna daalde het niveau een heel stuk. Deze Kiss The Ring, deel van hun C.W. IV, gaat dan weer helemaal terug de goeie kant op!

Funeral For A Friend – The Distance

Op Conduit is het nog wachten tot 28 januari, deze The Distance is al een leuk voorproefje. Funeral For A Friend is eigenlijk nooit weggeweest maar met deze nieuwe single voelt het toch wel een beetje alsof er een nieuwe periode voor de deur staat. Plaats deze vlak achter het eerder geloste Best Friends en je krijgt al een mooi idee hoe de nieuwe plaat er gaat uitkomen.  

Compilation For Bucket O’ Blood Books And Records

De crisis treft iedereen, overal. Ook Bucket O’ Blood Books And Records, een onafhankelijke boek en platenzaak in het hartje van Chicago, heeft het moeilijk. Wat moeten wij daar nou weer mee vraag je je vast af? Een reeks geweldige Gruff zangers hebben tezamen een akoestisch album opgenomen waarvan alle opbrengsten integraal naar Bucket O’ Blood gaat. Onder meer Chriss Gottlieb (Wide Angels), Jon Lewis (Dopamines) en Matt Arbogast (The Gunshy) hebben zich achter het project geschaard.

 

Christmas Madness

Wie tussen het kerstmenu toch zijn weg naar het internet vond zal wel even raar opgekeken hebben. Het ene na het andere kerstnummer werd je naar de oren gegooid. Sommige daarvan waren verrassend genoeg zelfs nog te smaken! Wij kozen voor u onze top 3 kerst Punk releases. Op 3 Future Idiots met hun tip voor het ideale kerstgeschenk, op 2 een prachtige split tussen Red City Radio en Blacklist Royals en op 1 twee nieuwe, gratis (hier te downloaden) demonummers van Mister Frank Turner himself. Enjoy!

 

Jaarlijstjes sluiten 2012 af.

2012 zit er nu officieel echt op. Tijd om nog eens een allerlaatste keer terug te blikken. Alle jaarlijstjes zijn ingediend en het was meer dan duidelijk dat er een album vorig jaar met kop en schouders bovenuit stak. Het fantastische On The Imposible Past van The Menzingers haalde de nummer 1 spot in eindlijstjes van ondermeer Rockblog, Punknews, AP, Dyingscene en Absolute Punk. Alle vijf natuurlijk kenners op het vlak van muziek. Geniet met ons nog een laatste maal mee van het allerbeste dat 2012 te bieden had.


Tip van de week:

We gaan er de gewoonte van proberen te maken om deze rubriek af te sluiten met een tip. Een band of artiest die nog niet die internationale bekendheid geniet die het misschien wel verdient. Deze week kozen we voor de Ska Punk band 4 Aspirin Morning. Beluister hun nieuwe plaat Skanks IV: The Memories hier integraal, zoals alles in deze rubriek, gratis en voor niets!

 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!