New Noise: General Rock 28/01/2013

Toegevoegd op maandag 28 januari 2013, 21:15
Laatste update maandag 28 januari 2013, 21:26
Geschreven door Gregory

New Noise: General Rock 28/01/2013

Sinds de komst van het internet is de muziekindustrie baanbrekend verandert. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om  nieuwe muziek met de wereld te delen. Dit hebben de artiesten nu ook door. Dagelijks verdrinken we bijna in het aanbod aan nieuwe nummers, muziek video’s en album streams. Om het voor u  nog een beetje overzichtelijk te houden kiezen wij bij Rockblog wekelijks, per genre, de meest opvallende digitale kunststukjes van afgelopen maand uit.

De tijd gaat snel als je je amuseert. Januari zit er alweer bijna op en dat betekent het einde van de eerste New Noise cyclus. Op het einde van de maand publiceren we onder de noemer General Rock nog enkele van de meest opvallende digitale releases die zich niet in het Punk, Metal of Indie hokje laten stoppen of waar gewoon geen plaats meer voor was in onze vorige edities. We sluiten Januari af met de terugkeer van David Bowie, een opmerkelijke samenwerking tussen Dave Grohl en Corey Taylor en de eerste release van de nieuwe Coheed & Cambria.

David Bowie – Where Are We Now

We hebben hem eerder al eens aan u gepresenteerd, maar het blijft toch een opmerkelijke release. De eerste single van dhr. Bowie in Tien jaar is uitgebracht ter ere van zijn 66e verjaardag. Where Are We Now is zelfs de eerste sneak peak van een nieuw album gebleken. ‘The Next Day’ ligt ergens rond maart in de winkelrekken.

Taylor. Grohl. Nielsen. Reeder. - From Can To Can’t

Men neme een scheut Foo Fighters, 300 gram Stone Sour, een klein beetje Kyuss voor de smaak en tot slot een foefje Cheap Trick. Een betere omschrijving van deze From Can To Can’t kan je haast niet geven. Deze fantastische samenwerking tussen onder andere Corey Taylor en Dave Grohl komt er ter eren van de film Sound City. Een ding staat nu alvast, een dijk van een soundtrack heeft hij zeker.

Coheed & Cambria – Dark Side Of Me

Coheed & Cambria lost binnenkort al zijn tweede album in twee jaar tijd. Het is wel duidelijk dat de kwantiteit het in dit geval een beetje haalt van de kwaliteit. In het merendeel van de nummers zit bijlange na niet meer de pit die we kennen van vroegere releases. Toch vind ik deze Dark Side Of Me wel een mooie poging. Leadzanger Claudio Sanchez zijn stem komt sowieso al mooier uit in een ballade.

Nick Cave & The Bad Seeds – Jubilee Street

Tweede Nick Cave & The Bad Seeds nummer dat we in korte tijd aan u mogen voorstellen. Deze Jubilee Street sluit helemaal aan bij het eerder geloste We No Who U R. Sterke Indierock nummers met een karakter gelijk aan dat van Nick Cave zelf, rauw en vol met emotie. Push The Sky Away zal zeker weer menig muziekliefhebber kunnen bekoren.

.

The Offspring / Dead Sara – Gone Away

Een erg speciale song herwerking die we u toch niet wilden onthouden. Dexter Holland wou eens iets doen met de frontvrouw van zijn voorprogramma Dead Sara, deze Gone Away is het resultaat. U kent Dead Sara misschien van hun doorbraak single The Weatherman waar ze vorig jaar hoge ogen mee gooiden in de Verenigde Staten. Ik ga er van uit dat de live versie van dit nummer wel net dat beetje indrukwekkender is.

Of Monsters And Men – King And Lionheart

Of Monsters And Men is een paar uur geleden bevestigd voor Rock Werchter, een perfect moment dus voor deze nieuwe video. King And Lionheart is de volgende single van dat verschrikkelijk mooie album My Head Is An Animal. Geen nieuwe Little Talks maar toch erg charmant op zijn eigen manier. Op Pukkelpop speelden ze alvast de Marquee plat, benieuwd hoe het Werchter vergaat.

Paramore - Now

Ook Paramore is een gigantische kanshebber voor Rock Werchter. Rond april komt ook de formatie rond frontvrouw Hayley Williams met een nieuwe plaat, deze Now is al een eerste voorproefje. Hoewel Paramore zo zijn fans en zijn tegenstanders heeft, staat een ding wel vast. Het is al eventjes geleden dat er nog een punkband onder leiding van een frontvrouw opstond met dezelfde flair als Paramore.

The Bronx Double Release

Het album waar ik dit jaar het meeste van verwacht is toch wel dat van The Bronx. Op de laatste nieuwe Too Many Devils knallen ze er weer vol tegenaan als vanouds. Als je Matt Caughthran "Everybody's got their devils , But I'm on another level" hoort zingen weet je al hoe laat het is. Klasse Post-Hardcore, van een klasse band. Too Many Devils is jammer genoeg enkel hier exclusief te beluisteren. Wij hebben voor u hier al het eerder gelost Youth Wasted.

Tip van de week: The Correspondants – Well Measured Vice

De tip van deze week imponeerde ons vooral visueel. De video voor deze Well Measured Vice is volledig uitgetekend door leadzanger Mr. Bruce. Maar liefst 2232 frames waren er nodig voor dit grafisch meesterwerkje. Als er dan nog een leuk nummer onderstaat heb je al helemaal een winnaar. Zeker de moeite!

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!