New Noise: Punk 04/02/2013

Toegevoegd op maandag 4 februari 2013, 20:08
Laatste update dinsdag 5 februari 2013, 15:24
Geschreven door Gregory

New Noise: Punk 04/02/2013

Sinds de komst van het internet is de muziekindustrie baanbrekend veranderd. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om  nieuwe muziek met de wereld te delen. Dit hebben de artiesten nu ook door. Dagelijks verdrinken we bijna in het aanbod aan nieuwe nummers, muziek video’s en album streams. Om het voor u  nog een beetje overzichtelijk te houden kiezen wij bij Rockblog wekelijks, per genre, de meest opvallende digitale kunststukjes van afgelopen maand uit.

Het was weer een bedrijvige maand voor de bands gespecialiseerd in het mooiste der alle Rock sub genres. Terwijl de hele wereld de mond vol had van enkele controversiële reünies zochten wij voor u weer de leukste Punkrock releases uit. Enkele oude Punkrock rotten kwamen met kwalitatief enorm sterk materiaal, gevestigde waarden in de scene blijven maar bevestigen en onze favoriete track van de maand komt uit België.

F.O.D. – Frenzal Records

Ik ben enorm blij dat ik eindelijk eens een Belgische band de titel “release van de maand” mag geven. F.O.D. heeft met deze Frenzal Records het schoolvoorbeeld van het perfecte Pop Punk nummer uitgebracht. Een vocalist met zo’n uniek stemgeluid als dat van Hans Roofthooft moeten we koesteren in Vlaanderen. We waren al enthousiast over hun debuut EP, hun debuutplaat Ontario wordt mogelijk nog beter. Wij houden de komende maanden steevast Thanks But No Thanks Record goed in de gaten!

Bad Religion – True North

Wie True North ondertussen nog niet beluisterd heeft is waarschijnlijk geheeld toevallig op deze pagina gestuit. Desondanks gaan we de beste plaat van januari hier toch nog eens tussen gooien. Enkele persoonlijke favorieten zijn Robin Hood In Reverse, Fuck You en Crisis Time. Laat ons gerust weten welke de jouwe zijn.

Swingin Utters – Stuck In A Circle

Een nieuwe Swingin Utters release is altijd een beetje speciaal. Ze omschrijven deze Stuck In A Circle zelf als het bekijken van een dysfunctie door een microscoop. Al 25 jaar samen zijn als band doet duidelijk iets met een mens. Het maken van uitstekende muziek zijn ze echter nog niet verleerd. Wij kijken met veel interesse uit naar hun nieuwe plaat Poorly Formed.

 

pure love – anthems

Het was een beetje uitkijken hoe frontman Frank Cartner zijn vertrek bij Gallows zou verwerken. Deze Pure Love is daar een duidelijk antwoord op. Hij was het zelf beu om muziek met zoveel “agressie” in te maken, dan lost hij maar een aardig Pop Punk plaatje. Voor ons allemaal ok want Wade doet het bij Gallows ook meer dan uitstekend. Anthems is een mooie debuut plaat gebleken met enkele opmerkelijke uitschieters. Je kan Anthems hier in zijn geheel beluisteren.

Alkaline Trio – I Want To Be A Warhol

Over persoonlijke smaak valt vaak uren de discussiëren. Je hebt mensen die er niet van moeten weten, ik ben persoonlijk dol op de muzikant Matt Skiba. Na zijn korte pauze bij zijproject Matt Skiba & The Sekrets ligt zijn aandacht terug volledig bij Alkaline Trio. Dit kunnen wij enkel en alleen maar toejuichen. Het niveau is weer hoog gelegd, het resultaat is deze I Want To Be A Warhol!

Make Do And Mend – ¾

Als je fan bent van bands met een frontman die zo scherp klinkt als een kaasrasp dan is deze Make Do And Mend zeker iets voor u. Deze volledig nieuwe ¾ is als backside van de 7” Lucky, die op het vorig jaar geloste album Everything You Ever Loved stond , gereleaset. Een leuk extraatje om in hun set te stoppen als ze in maart België en Nederland aandoen in hun Euro Tour.

Sonic Boom Six – Keep On Believing

We hadden je qua Ska Punk ook graag de nieuwe Authority Zero aangeboden maar die werd slechts hier en daar exclusief gestreamd. Deze Sonic Boom Six is bijgevolg de enige, wel niet de minste, Ska Punk release in het lijstje. Voor de sympathieke Mancunians, aangevoerd door de bevallige Laila Khan, is Keep On Believing de tweede single van hun zelfgetitelde album.

Mike Herrera - Tomorrow Is Another Day

Ik heb al enkele jaren een zwak voor akoestische nummers en MXPX. Als je die twee dan combineert dan krijg je al helemaal mijn volledige aandacht. Het Amerikaanse Dyingscene had een fijne sessie met frontman Mike Herrera waarvan deze maand Tomorrow Is Another Day is gelost. Geniet er van!

The Gateway District

The Gateway District heeft zijn mosterd ongetwijfeld bij Dave Grohl gehaald. Deze Punkrock allstars band is namelijk een compositie uit leden van bands als Banner Pilot, Dear Landlord en The Soviettes. Hoewel wij toch nog steeds de voorkeur geven aan een Grohl – Taylor samenwerking of een Them Crooked Vultures release, doen deze The Gateway District het toch ook niet onaardig. Beluister hier hun eerste single.

Tip van de week: 5 AM Friday - Suit Up

Het is altijd leuk om eens iets voor een lokale band te doen. In die gedachte presenteer ik u 5 Am Friday, mijn tip van de week. Vorige week moesten ze nog verstek geven voor hun allereerste show op Nederlandse bodem, deze week staan ze alweer in het voorprogramma van Australische top band The Getaway Plan. Zeker de moeite!

 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!