Preview Paaspop Schijndel

Toegevoegd op donderdag 28 maart 2013, 18:56
Laatste update donderdag 28 maart 2013, 18:56
Geschreven door Alex

Preview Paaspop Schijndel

Dat het bier er koud zal zijn is een ding dat zeker is, want hoewel het weer zich er nog niet helemaal voor leent, betekent Pasen voor Rockblog wel het startsein van een nieuw festivalseizoen. In Schijndel gaan we de Siberische kou trotseren , maar vooral genieten van veel goede muziek. Dit jaar heeft het festival wederom een veelbelovende line-up en daarom lichten we alvast de hoogtepunten voor je uit, zodat je zeker niets hoeft te missen.

Vrijdag 29 maart
Kraantje Pappie // Loco Royale // 20.15-21.00
Hij maakt Nederlandstalige hiphop op dubstepbeats, staat garant voor een feest en er is geen festivaltent die hij niet afbreekt. Kraantje Pappie is misschien wel het beste dat Nederland op dit moment te bieden heeft op hiphopgebied.

Mozes And The Firstborn // Jack Daniels // 21.45-22.30
Met “I Got Skills” hebben ze momenteel een bescheiden radiohit, dit Eindhovense kwartet maakt fijne garage-pop en hebben zelf aangegeven de beste Nederlandse band te zijn. Dit is nog al een uitspraak, wij zijn daarom erg benieuwd of ze het live ook waar kunnen maken. Een bezoekje waard dus.

John Coffey // Jack Daniels // 23.15-00.00
Als je bijna je slaapzak in wil duiken, is John Coffey de twaalf kopjes koffie die jij nodig hebt. De adrenaline giert gegarandeerd van je teen tot aan je kruin. De band maakt van het podium een speeltuin met het publiek als attributen; het stagediven en een moshpit zijn dan ook vaste prik bij dit optreden.

Zaterdag 30 maart
Kensington // Apollo // 15.15-16.00
Komend jaar is het de grote Kensington-komt-naar-je-toe-show. Op ieder festival sieren ze met grote letters de posters en dat is terecht: met een uitverkochte clubtour zijn ze de must see van dit festivalsiezoen.

Faberyayo //  Roxy // 16.30-17.15
Zoals je misschien al weet is Faberyayo een van de drie rappers van De Jeugd Van Tegenwoordig. Maar ook zijn solowerk is zeer de moeite waard. Met strakke punchlines - voornamelijk geïnspireerd op drugs  - is hij toch wel een literair-wonder te noemen.

Chase And Status DJ Set & Rage // Stardust // 00.30-02.00
Ze worden de meest opwindende producers van vandaag genoemd. Met Chase And Status als dagafsluiter van de Stardust heeft het festival een wereldact in huis gehaald. Een energieke show die van Drum N Bass naar Dubstup tot Tech-house vliegt. ‘Een vloervuller’ zoals de organisatie van Paaspop hen noemt, daar hebben wij niets meer aan toe te voegen.

Zondag 31 maart
C2C // Stardust // 20.30-21.45
Na Lowland is het hard gegaan met deze Franse DJ’s in Nederland. Kleine indicatie: een uitverkochte show op Amsterdam Dance Event, een EBBA award op Eurosonic en afgelopen week ontplofte Paradiso nog op hun beats. Naast Paaspop is deze talentvolle draaitafel-formatie nog te zien op Pinkpop en Rock Werchter.

The Gaslight Anthem // Apollo // 21.30-22.30
Afgelopen juli kwam ‘Handwritten’ het laatste Album van The Gaslight Anthem uit. Met Bruce Springsteen als grote voorbeeld spreken ze een groot publiek aan en ook Nederland lijkt nu klaar om The Gaslight Anthem te omarmen. Als je nog geen fan was, dan word je het wel dit paasweekend.

DeWolff // Jack Daniels // 00.00-01.00
Blaas het stof maar van je opa’s orgel, want anno 2013 is dit instrument weer helemaal hip. Bluesrock van de bovenste plank door drie jonge honden. Ze hebben zich in een paar jaar tijd getransformeerd van klein bandje tot graag geziene gast en zijn inmiddels zelfs afsluiter van de zondag. Ze brengen hun muziek ten gehore op de Jack Daniels Stage.

De organisatie van Paaspop heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat komende editie er één wordt om in te lijsten. Aan de strakke line-up en aankleding van het festival zal het zeker niet liggen. Waar mensen geen invloed op hebben is het weer. Er worden tempraturen van rond de vijf graden verwacht. Wij raden iedereen dan ook aan om je vooral in de nacht warm aan te kleden. Alle podia zijn overdekt en voorzien van kachels, daar zal het dan ook aangenaam vertoeven zijn.

Heel veel plezier toegewenst!

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!