Groezrock 2013: Preview zaterdag 27/04

Toegevoegd op zondag 21 april 2013, 18:02
Laatste update maandag 22 april 2013, 17:37
Geschreven door Gregory

Groezrock 2013: Preview zaterdag 27/04

Komend weekend staat in Meerhout weer het mooiste festival van Europa op het programma. Het perfecte excuus dus om onze Hardcore en Punk specialisten Els en Gregory nog eens aan het werk te zetten. Als je tot op vandaag nog niet wist welke bands de moeite zijn om op zaterdag en zondag je tent voor uit te kruipen dan helpen zij je graag verder. Onze kenners hebben de koppen eens bij elkaar gestoken en kwamen op de proppen met een gevarieerde, atypische dag planning helemaal op maat van de avontuurlijke Groezrock bezoeker.

Buried In Verona – Etnies (11:40 – 12:15)

Aussies die een metalcorefan’s honger stillen zo lang die laatste niet om een experimentje vraagt met snelle riffs, breakdowns en een eerlijke stem. De jongens startten begin april de ‘The Mosh Lives’ tour met Emmure, Chelsea Grin, Attila en Obey The Grave om dan op 27 april halt te houden in België.

Attila – Etnies (11:40 – 12:15)

Deathcoreband met redelijk hoog rockstar-gehalte en een winnaar in het produceren van zoveel mogelijk lettergrepen per seconde. In oktober vorig jaar verscheen een heropgenomen versie van het oude nummer ‘Soda In The Water Cup’, dat liet zien dat de band muzikaal gegroeid is en dat zal geweten zijn op Groezrock!

Chelsea Grin – Impericon (13:30 – 14:10)

Een opvallend fenomeen doet zich voor binnen deze band: ze hebben namelijk drie(!) gitaristen. In 2011 voegde Jason Richardson (voormalig Born Of Osiris-lid) zich bij Chelsea Grin.
Met twee albums en twee EP’s in de achterzak komen ze op zaterdag om 13h30 de Impericon Stage onveilig maken met een gezellige portie deathcore.

Obey the Brave – Etnies (14:45 – 15:30)


 
Canadese woede in twee talen rondspuien én daar nog eens goed in zijn ook. In slechts een jaar tijd hebben ze meer dan 50.000 likes op Facebook bij elkaar geronseld en worden ze gehoord tot in Europa. De mannen van Obey The Brave maken dit jaar hun debuut in Meerhout.

AC4 – Etnies (15:55 – 16:40)

Dennis Lyxzén and David Sandström mochten vorig jaar nog de Groezrock mainstage afsluiten maar moeten dit jaar genoegen nemen met een middag slotje op de Etnies. Een tegenvaller hoeft dit helemaal niet te worden, een show  op "den Etnies” draait namelijk altijd uit op een gigantisch feest. Wie een tweede Refused verwacht komt er bedrogen uit, AC4 brengt verrassend frisse text book Punk die heel wat mainstage acts met een minderwaardigheidscomplex zou achterlaten.

The Story So Far - Etnies (17:05 - 17:50)

Met de release van The Wonder Years aanstaande en de zomerse terugkeer van New Found glory naar de Benelux ziet het er goed uit voor de fans van catchy Pop Punk deuntjes. The Story So Far trekt die positieve lijn gewoon door. Een ongelooflijk geroutineerde machine die zich in geen tijd naar de top van het genre heeft gekatapulteerd.

Emmure - Impericon (18:00 - 18:50)



Zanger Frankie verschijnt graag naar oude gewoonte in een random regenjas op het podium. Passend bij de random onderwerpen die band in de songs durft aansnijden. Van ‘what happens on tour stays on tour’ tot smartlappen, vergezeld door zeer brutale gitaarriffs en vocals die soms bevreemdend aandoen.
Vorig jaar werd hun nieuwste album ‘Slave To The Game’ gereleased nadat voormalig drummer Mike Kaabe Emmure verliet. Groezrock wordt dus een speciaal moment voor Emmure, want Mark Castillo (mede-oprichter Bury Your Dead) zal voor het eerst het podium delen met de band op Groezrockse planken.

Implants - Etnies (19:30 - 20:20)

Dit weekend hebben de heren van Implants, met het lossen van hun nieuwe single blinded, nog maar eens bewezen dat “From Chaos To Order” terecht een van de meest verwachte platen van 2013 mag genoemd worden. Deze Punkrock super groep, bestaande uit leden van onder meer Pulley, Strung Out en Ten Foot Pole, zet op het label van genre held Aaron ‘El Hefe’ Abeyta zeer voorzichtig terug zijn “eerste” stappen in de Punk wereld. Een van de volgende edities zien we deze heren zeker nog terug op de mainstage.

Title Fight - Etnies (20:45 - 21:35)

Wie ze vorig jaar de Trix te Antwerpen heeft zien slopen is het vast roerend met me eens: Title Fight is de toekomst van ons mooie genre. Dit kwartet slaagt er op jonge leeftijd reeds in om onwezenlijk rauwe, pure en eerlijke nummers te brengen met een bravoure van een band die er al jaren staat. Ik weet dat een Pennywise reünie het nodige respect verdient, maar kies hier de gemakkelijke weg en je mist het beste optreden van Groezrock 2013.

Dave Hause - Acoustic Stage (22:30 - 23:10)

Er zijn van die momenten die je van je leven niet meer vergeet. Een volle akoestische tent die meebrult met hits als C’mon Kid, Time Will Tell en Prague, terwijl er op het podium een grote meneer zich de ziel uit het lijf aan het spelen is, is ongetwijfeld zo’n moment. Neem rustig de tijd om een biertje te gaan halen en rep dan als de bliksem je muziek minnende kont naar de Acoustic stage voor je niet meer binnen geraakt. Dave Hause wordt 40 minuten puur genieten.

Comeback Kid - Etnies (23:15 - 0:05)

Deze Comeback Kid passage wordt er een om nooit te vergeten. Niet alleen gaan ze volledig Turn It Around, hun eerste plaat die ondertussen al een goeie tien jaar mee gaat, brengen maar ook Scott Wade is weer van de partij. Een unieke gebeurtenis waar je gewoon bij moet zijn!

Rise Against - Mainstage (0:00 - 1:20)

Kwatongen die beweren dat Rise Against te commercieel is geworden hebben het helemaal bij het verkeerde eind. Tim McIlrath is een man met principes die het blijft volhouden om, naast toevallig enorm toegankelijke nummers te schrijven, steeds een boodschap mee te geven met zijn muziek. 5 jaar terug speelden ze net voor Fat Mike zijn crew, nu zijn ze zelf absolute headliner. De perfecte afsluiter van een geweldige eerste festival dag.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!