Groezrock 2013: Preview zondag 28/04

Toegevoegd op maandag 22 april 2013, 19:11
Laatste update maandag 22 april 2013, 20:24
Geschreven door Gregory

Groezrock 2013: Preview zondag 28/04

Komend weekend staat in Meerhout weer het mooiste festival van Europa op het programma. Het perfecte excuus dus om onze Hardcore en Punk specialisten Els en Gregory nog eens aan het werk te zetten. Als je tot op vandaag nog niet wist welke bands de moeite zijn om op zaterdag en zondag je tent voor uit te kruipen dan helpen zij je graag verder. Onze kenners hebben de koppen eens bij elkaar gestoken en kwamen op de proppen met een gevarieerde, atypische dag planning helemaal op maat van de avontuurlijke Groezrock bezoeker.

The Front Bottoms - Etnies (10:15 - 10:45)

Ik heb nog steeds een zwak voor bands die net dat tikkeltje meer “out of the box” durven te denken. The Front Bottoms combineren heerlijke Punkrock met een gezonde dosis Indierock. Dit kan heel gemakkelijk, heel hard fout gaan tenzij het meesterlijk gebracht wordt natuurlijk. Kwart na 10 ben ik alweer fris en monter mijn tent uit om een van de mooiste acts op deze affiche te bekijken.

Masked Intruder - Etnies (11:10 - 11:45)

Ze lieten ons al weten dat iedereen die hun set mist waarschijnlijk later op de dag gewoon genadeloos beroofd wordt. Wie dus graag nog een beetje geld over houdt op het einde van Groezrock gaat dus best maar eens een kijkje nemen in de Etnies rond 11u. Blue, Red, Yellow & Green spelen die laatste restjes kater zo uit je lijf met hun ongelooflijk catchy Pop Punk nummers.

Stick To Your Guns - Impericon (13:00 - 13:40)

De band uit het Amerikaanse Orange County werd opgericht in 2003. In 2012 verscheen het laatste album Diamond en de single ‘We Still Believe’ gaf een goede duw in de goede richting, want de band wint alleen maar aan populariteit. Bij elke nieuwe release van een nieuw album lijken er steeds meer hardcoreliefhebbers op de knieën te vallen voor STYG.

Pure Love - Etnies (14:15 - 15:00)

Frank Carter’s beslissing om Gallows te dumpen voor Pure Love heeft hem alvast geen windeieren gelegd. Hun debuut lp Anthems kreeg niks dan lovende commentaar en leverde hen zelfs een plaatsje op, op festivals als Rock Am Ring, Reading & Leeds en, jawel, Groezrock! Pure liefde genoeg voor deze band!

Old Man Markley - Etnies (15:25 - 16:10)

Elk jaar is er wel één band bij die er net dat beetje meer uitsteekt dan de rest. Als ik je vertel dat deze bonte bende hun laatste album Down Side Up onlangs nog op nummer 1 stond in de Billboard bluegrass chart dan snap je misschien al een beetje waar ik het over heb. Dit is een band waar Fat Wreck meer dan terecht ongelooflijk trots op mag zijn. In 2011 speelden ze hier al een fantastische set op de Impericon stage, dit jaar doen ze ongetwijfeld nog beter op de Etnies.

First Blood - Etnies (16:35 - 17:20)

Voor de politiek geëngageerden die graag een festival bezoeken is er First Blood. De lyrics barsten van politieke problemen die aangeklaagd worden en met het beleid van Amerika wordt gezellig de vloer aangeveegd. Kwaad, kwader, kwaadst, First Blood.

Less Than Jake - Mainstage (16:45 - 17:30)

Ons leek Ska een beetje op de terug weg, maar sjonge hadden wij het mis! Deze Ska Punk helden zijn slechts een van de drie, door trompet ondersteunde, acts die dit weekend de Mainstage mogen aandoen. In deze categorie dan toch ook wel de meest complete. 45 minuten Skankin’ plezier gegarandeerd!

August Burns Red - Impericon (18:45 - 19:35)

August Burns Red siert de Impericon stage op zondag. Hun allereerste album ‘Thrill Seeker’ dat acht jaar geleden verscheen  liet velen beïndrukt achter en de mannen draaien nog steeds mee in het metalcorewereldje. Vorig jaar in oktober verscheen hun recentste album Sleddin' Hill, A Holiday Album.

Billy Talent - Mainstage (20:30 - 21:30)

De Canadezen brachten de bal aan het rollen nadat ‘Fallen Leaves’ wereldwijd de hitlijsten veroverde en hebben ondertussen de wereld rond getourd.
Billy Talent is te bewonderen op de Monster Stage om 20h30, waar ze het publiek zullen klaarstomen voor headliner Bad Religion.

Killswitch Engage - Impericon (21:30 - 22:30)

Deze band labelt zichzelf als de New Wave van de Amerikaanse metal.
Voormalige zanger Howard Jones verliet Killswitch Engage vorig jaar door onder meer gezondsheidsproblemen en daarop voegde oorspronkelijke vocalist Jesse Leach zich opnieuw bij de band. Killswitch is als afsluiter van de Impericon Stage te bewonderen om 21h30.

Flag - Etnies (21:20 - 22:20)

Men zou al wensen dat Groezrock al bijna ten einde was. Dit moet wel de meest geanticipeerde set van het hele jaar zijn. Ik doe alvast een oproep naar Gregory Graffin en zijn jongens om hun show een twintigtal minuutjes uit te stellen en gewoon gezellig met ons naar de langverwachte terugkeer te komen kijken van deze legendarische Punkrock formatie. Niet te missen!

Bad Religion - Mainstage (22:00 - 23:00)

Sinds 1982 draaien deze punks al mee en nog steeds zijn we ze niet beu, want ze headlinen alweer op Groezrock. Eind vorig jaar kwam ‘True North’ via Epitaph Records uit. Bereid je dus alvast voor op ‘Fuck you’s, referenties naar Robin Hood, Los Angeles, veel feestgedruis en old skool pogo’s.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!