Interview: Hans Maes (organisator Groezrock) + win combitickets Groezrock 2011

Toegevoegd op dinsdag 22 februari 2011, 21:00
Laatste update zaterdag 26 maart 2011, 15:27
Geschreven door Redactie
Bron: Rockblog

Interview: Hans Maes (organisator Groezrock) + win combitickets Groezrock 2011

Oohja, hier keken we al een tijdje naar uit. Een interview met Hans Maes himself, de organisator van het Belgische punk en hardcore festival Groezrock. Hij vertelt ons wat meer over de komende editie. Ooh, en we geven ook combitickets weg voor Groezrock 2011. Spannend!

1. Is alles goed verlopen met het boeken van bands voor deze 20ste editie?

Ik denk dat we best trots kunnen zijn op onze 20ste verjaardagseditie. In totaal 66 bands waarvan 45 artiesten die nog nooit op Groezrock hebben gestaan. Sommige komen voor de eerste keer naar België of zelfs Europa. Weer een paar knappe reünies en bands die al een hele tijd de plas niet meer hadden overgestoken.  

2. Wat is je favoriete band op de affiche van dit jaar? Waarom?

Een band waar ik echt naar uitzie zijn toch de Descendents. En aan de reacties te zien ben ik zeker niet de enige. Ook een aantal kleinere bandjes die heel veel potentieel hebben om door te stoten zoals Dear Landlord en The Blacklist Royals zijn zeker de moeite waard om te bekijken.

3. Stond het al op de planning om Groezrock een volledige 2 dagen te laten duren?

We hadden al vrij snel besloten om Groezrock 1 weekje naar voor te schuiven omdat het paasverlof zo laat op het jaar valt. Dit gaf ons dan de mogelijkheid om 1-malig voor deze 20ste editie naar 2 volle dagen te gaan.

4. Zit er ooit nog een uitbreiding aan te komen? (3 dagen, extra podium,..)

Je weet nooit wat de toekomst ons zal brengen. Maar denk dat we momenteel wel een goede formule hebben gevonden waar we heel gevarieerd kunnen programmeren. Van 3 dagen is momenteel nog zeker geen sprake, het brengt ook weer een extra kost met zich mee en de medewerkers moeten gemotiveerd blijven om het drie dagen vol te houden hé.

5. Welke band zou je graag op de affiche van Groezrock 2012 zien staan?

Rancid en Social Distortion blijven bij mij bovenaan men lijstje staan als nice to have. Als reünie blijf ik gaan voor Refused en Jawbreaker. Lukt het volgend jaar niet… misschien het jaar nadien hé… never give up.

6. Zijn er al bands benaderd voor 2012?

Er zijn al gesprekken met bands die dit jaar niet vrij waren maar die graag volgend jaar willen spelen ja…namen… BigWig.

7. We zien dat er wel een flinke prijsstijging is voor dit jaar. Hoe loopt de ticketverkoop?

Er zijn de eerste week inderdaad wel wat negatieve reacties op verschillende fora geweest, echter merken we hier aan de voorverkoop helemaal niets van. Integendeel, de verkoop loopt sneller als vorig jaar, we gaan de goede richting uit. De kwaliteit van line up heeft hier zeker en vast mee te maken. Ook omdat de verkoop erg goed loopt komen we weldra nog met een HEEL ERG LEUKE verrassing naar buiten. Dat is iets wat we vooraf ook al op papier hadden gezet dat we iets gingen terug doen voor onze vaste bezoekers omwille van de jarenlange support. Het heeft niet echt iets te maken met een surprise act, maar eerder met “waar is da feestje, hier is da feestje”.

8. We hebben vernomen dat Air Guitar Belgium ook op Groezrock zal zijn dit jaar. Ga je daarbij zelf ook aanwezig zijn?

Hahaha, ik kom wel eens kijken, of ik daadwerkelijk mijn luchtgitaar ga bovenhalen weet ik nog niet… Ben niet zo’n goede gitarist eigenlijk.

9. Het is toch wel duidelijk dat Groezrock 1 van de grootste festivals in zijn genre is ter wereld. Geeft dat je de moed om nog vele jaren verder te gaan?

Sommige zeggen inderdaad van de wereld, maar wij houden het op de BeNeLux. Wat ons vooral de moed geeft om verder te doen is enerzijds de liefde voor de muziek en anderzijds de bezoekers die elk jaar terugkomen en hiermee toch duidelijk maken dat Groezrock nog steeds één groot feest is. Zolang de bands interesse hebben in Groezrock blijven we natuurlijk doorgaan.

10. Nog iets te vermelden aan onze bezoekers?

Bedankt voor de jarenlange support, en hou de volgende dagen onze website goed in het oog voor een leuke verrassing.

 

Wil je kansmaken op een combiticket voor Groezrock 2011 op 22 en 23 April, vul dan even onderstaande gegevens in VOOR 25 Maart, 2011. Volledige lineup terug te vinden op www.groezrock.be

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!