Win: 2 gastenlijstplaatsen voor EELS op 20 juni in Parkstad Limburg Theaters

Toegevoegd op woensdag 1 juni 2011, 21:08
Laatste update zaterdag 18 juni 2011, 18:15
Geschreven door Tom
Bron: Rockblog

Win: 2 gastenlijstplaatsen voor EELS op 20 juni in Parkstad Limburg Theaters

Op maandag 20 juni staat EELS in Heerlen als onderdeel van de Europese tour. EELS is de Amerikaanse band rondom zanger/liedjesschrijver Marc Everett (artiestennaam: E). Met hits als 'Novocaine for the Soul' en 'Susan's House' van het debuut ‘Beautiful Freak’ was de naam van EELS in één klap gevestigd. De songs varieren van pop tot rock, met invloeden van blues en country met het melancholische karakteristieke stemgeluid van E. als middelpunt.

Het voorprogramma wordt die avond verzorgd door Jesca Hoop. De Amerikaanse hield zich al op vroege leeftijd bezig met het schrijven en spelen van akoestische folkliedjes op haar gitaar. Een en veranderde toen zij een bijbaantje kreeg als 'nanny' voor de drie kinderen van… Tom Waits en diens echtgenote Kathleen Brennan.

Waits kreeg haar muzikale talent in het oog en ontpopte zich zo al snel als Hoop’s muzikale mentor. Hoop werd behalve door Waits de afgelopen jaren ook op sleeptouw genomen door andere artiesten, zo tourde ze meerdere malen met Elbow. Hoop wordt wel vergeleken met artiesten als Kate Bush en PJ Harvey. Haar nummers zijn anecdotisch, avontuurlijk en experimenteel. Verwacht folksongs die stevig geworteld zijn in de Amerikaanse rootsmuziek.

Wij van Rockblog zullen er die avond bij zijn en mogen twee plaatsen weggeven voor dit fantastische concert. Wil jij hier bij zijn, doe dan mee aan de prijsvraag.

Wat moet je doen?

Volg @pltheaters op Twitter, natuurlijk ook om op de hoogte te blijven van hun nieuws en programmering. Geef antwoord op de volgende vraag: Hoeveel shows geeft EELS inclusief die in Parkstad Limburg Theaters deze zomer in Nederland?

 

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!