Rock Am Ring 2011: Dag 1

Toegevoegd op zaterdag 4 juni 2011, 13:44
Laatste update zaterdag 4 juni 2011, 14:45
Geschreven door Dirk
Bron: Rockblog

Rock Am Ring 2011: Dag 1

De campings staan vol en de inkopen zijn gedaan. Waar de meeste festivalgangers nu al een klein katertje hebben, begeven wij ons op tijd naar het festivalterrein. Op het goed ingerichte terrein is het al gezellig druk aan het worden. Van de Rock Am Ring-merchandise tot aan de meest obscure piercing- en tattooshops zijn er mensen die zich flink uitleven.


Zingen, springen en klappen

De muziek begint vandaag in de middag. En daar is al een duidelijke schifting van genres te vinden: de dag is geopend door het vrolijke Lissie op de Alternastage en op de clubstage staat steviger werk geprogrammeerd, daar staan namelijk We Butter The Bread With Butter en Asking Alexandria. Zij weten het publiek goed wakker te schudden. Na het geschreeuw en gemosh vervolgen wij onze weg naar het hoofdpodium. Hier staan achtereenvolgend: The Gaslight Anthem en Social Distortion. Goede rock waarbij het publiek zingt, springt en klapt. Een aangenaam moment om bij te komen van het zware werk.


Even opladen.... en door

We zijn voldoende opgeladen om de volgende reeks optredens te gaan bewonderen. Het project van de Killswitch Engage gitarist is als eerste aan de beurt: Times of Grace. Het rauwe geluid weet het publiek  los te krijgen en de grote pits zijn daar een gevolg van.

Vervolgens is er een moeilijke keuze: Mando Diao, Wolfmother of Black Stone Cherry staan tegelijk geprogrammeerd. Wij splitsen ons op en kiezen voor de laatste twee. Black Stone Cherry laat het publiek succesvol met het nieuwste album kennismaken, terwijl Wolfmother de annulering van vorig jaar grandioos goedmaakt.

Nog eentje om het af te leren

All That Remains is nog een keer keihard losgaan.  De laatste acts van de eerste dag: Kings Of Leon en Deadmau5. Kings Of Leon bewijst aan een groot publiek waarom zij als headliner geprogrammeerd staan. Hits volgen elkaar in rap tempo op en deze zijn erg geschikt voor deze grote weide. Het feestje is helemaal compleet als Deadmau5 daarna de Nurburgring compleet op z'n kop zet. De eerste dag zit erop, en deze dag was een mooi begin van het festival.

Morgen het verslag van dag 2: met o.a. Coldplay en Rob Zombie.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!