Rock Am Ring 2011: Dag 2

Toegevoegd op zondag 5 juni 2011, 13:29
Laatste update zondag 5 juni 2011, 15:48
Geschreven door Dirk
Bron: Rockblog

Rock Am Ring 2011: Dag 2

Ontnuchteren

De tweede festivaldag begint voor velen met loom hangen bij de tent en dit geldt ook voor ons. Na Deadmau5, als afsluiter van de vrijdag, ging het feestje door tot in de late uurtjes. Vandaag op ons programma: Korn, Coldplay en vele anderen.

Voor regen komt zonneschijn

Het hoofdpodium wordt ontspannen geopend. De bezoekers hebben de mogelijkheid rustig wakker te worden bij Morning Parade en aansluitend The Naked and Famous. De vrolijkheid straalt van beiden optredens af, gelukkig laat de zon zich ook regelmatig tussen de wolken door zien. Het is aangenaam festivalweer dus.

Inmiddels bijgekomen van de vorige dag, zijn we klaar voor het stevigere werk. Op naar het heftigere podium - de Alternastage - waar we de rest van de dag zullen vertoeven. Te beginnen met Escape The Fate. De korte set is krachtig genoeg om het publiek flink op te zwepen. Sevendust laat hierna zien en horen hoe je mensen kan vermaken met een erg strakke set. Dan is de beurt aan Hollywood Undead, deze cross-over act weet niet helemaal te overtuigen.

Terwijl wij genieten van Bring Me The Horizon, die een flinke partij metalcore op het publiek afvuurt, staat The Kooks op het hoofdpodium het zomergevoel aan te wakkeren. Iets wat wel nodig is want de lucht wordt alsmaar grauwer en grijzer. Nadat In Flames er een lange signeersessie op hebben zitten zijn zij klaar voor hun show. Helaas verveelt het optreden vrij snel en het uur lijkt niet om te gaan. Laat Disturbed maar vast het podium betreden!
Op het zelfde moment dat Disturbed aan het spelen is, vallen er regendruppels uit de lucht. De band weet het natte weer te trotseren en zet een uitstekende show neer. Na Disturbed splitsen we ons op in twee groepen. De ene groep gaat naar de mainstage waar Coldplay staat, en de andere groep blijft hier bij de Alternastage met Korn. Tijdens de optredens komt het met bakken uit de hemel. Maar dit maakt niemand wat uit, bij Korn wordt er nog flink gezongen en gesprongen terwijl Coldplay op de mainstage zelfs iets intiems krijgt erdoor. Onder felle bliksemflitsen en harde onweerknallen klinkt het gezang van het publiek bij Coldplay nog mooier. De band heeft er erg veel zin in en laat dat goed merken.

Hoe cliché het ook mag zijn: het einde vandaag is letterlijk in het water gevallen. Rob Zombie begon pas erg laat en heeft voor een klein groepje mensen gespeeld, de die-hards die dit weer wel hebben durven trotseren.

Blik op dag drie

Enigszins doorweekt in ons tentje kijken we vast vooruit naar wat de derde dag ons gaat brengen, het belooft weer een ruige dag te worden met onder andere Alter Bridge, Volbeat en System Of A Down. Regen of geen regen, wij zullen ons wederom vermaken.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!