Rock Am Ring 2011: Dag 3

Toegevoegd op maandag 6 juni 2011, 20:22
Laatste update maandag 6 juni 2011, 20:35
Geschreven door Dirk
Bron: Rockblog

Rock Am Ring 2011: Dag 3

De laatste dag van het festival is alweer aangebroken. Na een nachtje met stevige regenbuien en het nodige onweer, lijkt het vandaag iets beter te worden. Dat zou aangenaam zijn, want vandaag is een drukke dag met onder andere Volbeat, Alter Bridge en afsluiter System of a Down.

Rustig wakker worden

Met Kids In Glass Houses op het hoofdpodium begint deze dag voor de meeste mensen lekker rustig. Het publiek is nog aan de kleine kant, en ontwaakt op de pop-rock klanken van het viertal. Ook op de Clubstage was het met Tom Beck aan de zachte kant.

Hard, Harder, Hardst

Het echte harde werk kan beginnen. Al is het nog te vroeg om het publiek echt aan de gang te krijgen, Mastodon weet wel een hoop energie op te wekken. Hierna mag Millencolin het stokje overnemen. De mensenmassa begint een mooie vorm aan te nemen en laat deze keer ook goed van zich horen. Met het hoge punkgehalte zijn er verschillende circle pits te vinden.

Terwijl een persconferentie aan de gang is, kunnen we op de schermen zien dat Avenged Sevenfold aftrapt. Het gejuich van het publiek is in het mediacentrum het overheersende geluid. Het belangrijkste nieuws dat we te horen krijgen: Die Toten Hosen vieren het 30e jubileum als headliner van Rock Am Ring 2012. Snel begeven wij ons naar buiten, om het laatste deel van A7X mee te pikken. Deze was erg strak. Meteen doorlopen brengt ons op tijd bij de band van Miles Kennedy, namelijk Alter Bridge. Hoewel het geluid verschrikkelijk hard staat, is het een en al genieten geblazen.

Kiezen of delen

Alter Bridge is nog bezig, en Volbeat gooit vanaf het eerste moment alles open. De keuze was om Alter Bridge af te kijken en dan snel de rock 'n roll van poulsen en consorten mee te pikken. Meerdere hadden dit idee en bij de laatste tonen van Alter Bridge stroomt er een massa naar het hoofdpodium. Volbeat doet daar waar het bekend om staat en brengt het uitzinnige publiek lekker in beweging.

Het einde hiervan krijgen wij echter niet meer mee, want ook de volgende keuze moest weer gemaakt worden. Wij gaan snel naar Royal Republic. We kennen deze band van de kleine clubshows in Nederland het afgelopen jaar, en zijn benieuwd of ook de festivals zullen vallen voor het Zweedse viertal. Het antwoord hierop laat niet lang op zich wachten, een volmondige "Ja" is de enige optie.

Publieksfavorieten

De laatste twee acts zijn aan de beurt. Zowel Beatsteaks als System of a Down blijken favorieten van het publiek te zijn. Eerstgenoemde omdat ze voor het thuisland op mogen treden, System of a Down omdat ze terug van weggeweest zijn. Beatsteaks laat het publiek zingen, klappen en zwaaien. System of a Down neemt de Nurburgring mee in het gespring en gemosh. De regen die gedurende de acts uit de hemel komt vallen, deert niemand. De afsluiters van wederom een geslaagd jaar Rock Am Ring, dat moet gevierd worden.

En toen..

Terwijl dit geschreven wordt, zitten wij alweer thuis. Weer helemaal schoon en voldaan. Het was een mooi festival, met de nodige hoogtepuntjes. Wil je een impressie in beeld? Volgende week zal op SWR een Rock Am Ring Special worden uitgezonden. De recensies van de muziek verschijnen binnenkort op onze website, hierbij zullen ook een hoop foto's te vinden zijn. Houd het dus in de gaten!

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!