Volg Glastonbury 2011 via Rockblog

Toegevoegd op vrijdag 17 juni 2011, 00:01
Laatste update vrijdag 17 juni 2011, 11:27
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Volg Glastonbury 2011 via Rockblog

Het Engelse Glastonbury festival behoeft eigenlijk geen introductie; met 175.000 dagelijkse bezoekers, een oppervlakte van 3.5 vierkante kilometer en een affiche met duizenden acts is Glastonbury het grootste festival in Europa in alle opzichten. Dit jaar vindt Glastonbury plaats van 22 t/m 26 juni en wij zijn erbij om je op de hoogte te houden.

Lineup

Glastonbury panorama

Het affiche van het uitverkochte Glastonbury biedt voor ieder wat wils. Gezien de subtitel "festival of contemporary performing arts" die het festival draagt, is dat ook niet verwonderlijk. Naast de vele muziekpodia, kun je terecht in een legio van gebieden voor je dagelijkse portie ontspanning, cabaret, dans, circus en theater.

Bovenaan de lineup pronken dit jaar namen als U2, Coldplay en Beyoncé. Zij spelen net als onder meer Paul Simon, Morrissey, Pendulum en Elbow op de Pyramid Stage (hoofdpodium).

Daarnaast zijn verdeeld over de ruim tachtig podia grote namen als Queens Of The Stone Age, The Chemical Brothers en Primal Scream te vinden, maar ook opkomende publiekstrekkers als Miles Kane, The Naked And Famous en DeVotchKa zullen van zich laten horen.

Volg Glastonbury op de voet

Glastonbury Pyramid Stage

Wij zullen bij Rockblog dit jaar ook verslag doen vanaf Glastonbury. Niet alleen achteraf, maar ook tijdens het festival zullen we regelmatig updates sturen in de vorm van blogs, tweets en foto's.

In de week na het festival kun je op onze website een samenvattende recensie vinden. Daarnaast zullen we een complete fotoserie van Glastonbury 2011 publiceren en onder meer beschikbaar maken via onze Flickr.

Ook de BBC zendt dit jaar weer veel optredens en sfeer-impressies uit vanaf Glastonbury. Via de website van de BBC kun je zien wat er zoal uitgezonden gaat worden.

De complete lineup van Glastonbury 2011 is hier te vinden. Ook zijn de speeltijden inmiddels bekend en verwerkt in een handige ‘clashfinder’.

Houd de komende weken de website, twitter en flickr van Rockblog goed in de gaten voor regelmatige updates vanaf en over Glastonbury.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!