Een blik op Festival Mundial met.. Boef en de Gelogeerde Aap

Toegevoegd op zaterdag 18 juni 2011, 16:25
Laatste update zondag 19 juni 2011, 01:37
Geschreven door Dirk
Bron: Rockblog

Een blik op Festival Mundial met.. Boef en de Gelogeerde Aap

Festival Mundial kent een regenachtige start. Het in Tilburg gehouden "Multiculti" festival wordt geopend door lokale helden Boef en de Geloogeerde Aap. Met deze heren, de manager Sam en Backup rapper Oowtje nemen wij een kijkje op het programma van het weekend.

Boef en de Aap komen zelf van kleins af aan al op het festival. Vroeger klommen ze over de hekken, om er toch stiekem bij te zijn. Tegenwoordig staan ze er zelf. maar zij merken ook een verandering op mundial. Het is wat prijziger geworden, maar in ruil staan er dan ook wat grotere artiesten. Een blik op het programma voor het weekend.

Zaterdag 18 juni

Het eigen optreden zit er al weer op. Het was vrij regenachtig en de tent is dan ook gezellig gevuld. Het aanwezige publiek gaat al lekker uit hun dak, en er wordt al een hoop los geschud. Hierna is het voor Boef en de Gelogeerde Aap even relaxen. "Selah Sue, Die heeft een dijk van een stem joh!" Weet De Gelogeerde Aap ons te vertellen. "En daarna Triggerfinger" zegt Boef. "De Belgische formatie van Ruben Block hebben we eerder op Dauwpop gehoord, en klonk lekker." De eerste afsluiter Paolo Nutini gaan ze ook meepikken, gewoon omdat het een grote naam is. En tussendoor op het hoofdpodium staat Bomb Diggy Crew DJ, met dubstep klanken is dit een inkoppertje voor de mannen.

Zondag 19 juni

Het schema van de zondag is wat drukker, om te beginnen met Los De Abajo. Hier hebben ze een positieve ervaring mee, en met de mix van rock, salsa, reggae en ska kan je zeker niet stil blijven staan. Vervolgens pikken ze Aloe Blacc nog even mee. Het festival is een relaxte gebeurtenis, toch sluit het programma strak aan. De Jeugd Van Tegenwoordig speelt met het vallen van de avond. Als primeurtje krijgen wij nog snel iets mee, namelijk dat (soort van) frontman Faberyayo binnenkort met Boef en de Gelogeerde Aap de studio in duikt. De overige namen spreken voor zich: Shantel & Bucovino Club Orkestar vraagt om een balkandansje, Fun Lovin' Criminals hebben toch wat hitjes op hun naam staan en Moby is gewoon keihard los gaan. 

Zelf zullen we ook bij veel optredens aanwezig zijn. Een review en foto's van dit sfeervolle festival zijn volgende week op onze site te vinden.


Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!