Preview: Balaton Sound 2011

Toegevoegd op woensdag 6 juli 2011, 11:36
Laatste update woensdag 6 juli 2011, 11:54
Geschreven door Kelly
Bron: Rockblog

Preview: Balaton Sound 2011

Het mag gerust de underdog van de goede festivals genoemd worden. Dit vierdaagse evenement - met vooral elektronische muziek - is wereldwijd nog niet zo bekend. Desalniettemin heeft het wel ’s werelds beste artiesten op de bühne staan. Overdag kun je er dobberen op het kabbelende water van het Balatonmeer; ’s nachts barst het feest los. En hoe! Lees hier wie daar deze editie onder andere verantwoordelijk voor zijn:


Oude rot in het vak

Snoop Dogg (donderdag 20:00 uur, Main Stage)
Snoop Dogg is al zo lang bezig dat de show een aan een koppeling van hits zal zijn. Klakken met je tong tijdens Drop It Like It’s Hot en schudden met je billen tijdens Beautiful. En al ben je zelf niet zo'n danser heb je ook geluk, genoeg spetters om je heen die dat wel doen.

Prince van dit decennium

Mika (vrijdag 20:00 uur, Main Stage)
Vroeger was het Prince met zijn excentrieke shows die misschien net wat over de top waren, maar tegenwoordig heeft Mika dat stokje met verve overgenomen. Je kan er een show verwachten met danseressen in verschillende soorten en maten. Tijdens Big girl (You Are Beautiful) zullen er dan ook danseressen met een maatje meer te zien zijn. De hele show staat in het teken van hits en dans. Dat in combinatie met een biertje en het zonnetje maakt Mika tot een must see.

Een vreemde eend in de bijt

Portishead (vrijdag 22.00 Main Stage)
Tussen alle 'drukke' muziek is er ook een plek op de Main Stage gereserveerd voor hen. Een show van Portishead is je ogen sluiten en je laten inpakken door de geweldige zang van Beth Gibbons. De instrumenten zijn ook zeer indrukwekkend, zo wordt er viool gespeeld met een gitaar en ook de drum wordt op allemaal verschillende manieren gebruikt.

Dubstep zoals die bedoeld is

Magnetic Man (vrijdag 23.30 OTP Stage)
Afgelopen weekend was Magnetic Man nog een van de hoogtepunten op Rock Werchter. Ze staan een beetje 'weggepropt' op een wat kleinere stage, iets wat de intieme sfeer alleen maar ten goede zal komen.

Nummer 1 minimal DJ

Ricardo Villalobos (vrijdag 01.30 T-Mobile Terrace)
Ben je nooit overtuigd door het genre minimal? Dan zou je alsnog een kijkje moeten nemen. Puur om zeker te weten of minimal wat voor je is of niet. Als Villalobos je hart niet kan veroveren dan is minimal zeker niets voor jou.

Technohelden

Len Faki, Jeff Mills & Paul Ritch (zaterdag 01.30 Burn Arena)
Drie techno grootheden op rij. Twee weken geleden stonden deze heren nog te draaien voor duizenden mensen op het Awakenings Festival in Spaarnwoude, dat al maanden van te voren was uitverkocht.  Deze mannen behoren tot de oude garde techno dj’s, het is wat dieper en harder. Erg fijn dus om de nacht door te rammen.

De virtuoos

David Guetta (zondag 22:00 Main Stage)
De afgelopen jaren zijn de jaren van David Guetta geweest. Alles wat hij aanraakte veranderde in goud. Momenteel heeft hij, samen met Snoop Dog, wederom een hit: Sweat. Het bewijst maar weer dat deze DJ erg in trek is, het is namelijk de tweede keer dat hij op Balaton Sound staat.

 

Dit jaar vindt op 7, 8, 9 en 10 juli de vijfde editie van het festival plaats. Het is in de kleine badplaats Zamardi, 5 kilometer zuidelijk van Siofok, de belangrijkste badplaats van het Balatonmeer. Voor meer informatie en de volledige line-up kun je terecht op de website: http://www.balatonsound.nl


Balaton Sound: een walhalla voor menig feestganger!

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!