Preview: Zwarte Cross 2011

Toegevoegd op vrijdag 15 juli 2011, 07:21
Laatste update vrijdag 15 juli 2011, 07:45
Geschreven door Dirk
Bron: Rockblog

Preview: Zwarte Cross 2011

In hetzelfde weekend als het Belgische Dour Festival, vindt in Nederland de Zwarte Cross plaats. Eerder deze week zijn de laatste campingkaarten over de toonbank gegaan, het wordt dus weer een gezellig achterhoeks feestje. Naast muziek staat het weekend in het teken van de cross, deze grote modderbak is zeker een bezoekje waard. Trek je laarzen maar vast aan!

Het Zwarte Cross Festival is meer dan muziek. Ook motorcross, stunts, humor, theater en spektakel staan op het programma. Het festival staat bekend om de typische Achterhoekse gezelligheid en gastvrijheid en wordt jaarlijks bezocht door jong en oud. Op de veertiende editie van het festival -in 2010- kwamen 148.000 bezoekers af. De camping bestaat uit 17.500 bezoekers. De formule van de Zwarte Cross is wereldwijd uniek en is te omschrijven als de grootste motorcross van West Europa.

Rockblog tipt

In het drukke festivalseizoen hebben wij ook voor de Zwarte Cross een weekendje vrijgehouden. Zoals wij wel vaker doen, zullen hier wat mooie namen van het affiche verder worden toegelicht. De volgende bands staan in ieder geval bij ons gemarkeerd in het schema, als hoogtepunten van de dag:

The Black Crowes Vrijdag 15 juli

De organisatie zelf maakt er geen geheim van: na ruim 10 jaar proberen, heeft de organisatie eindelijk The Black Crowes binnengehaald. Deze op blues gerichte rockformatie gaat al vele jaren mee, en heeft met onder andere Remedy en Hotel Illness verschillende hits gehad. Live willen de mannen nog weleens lange jamsessies tussendoor gooien.

Anthrax Zaterdag 16 juli

Moet Anthrax nog een toelichting hebben? De band behoort niet voor niets tot The Big 4. Tijdens het rondreizende circus dat Sonisphere heet, bewijst gitarist Scott Ian dat hij het kunstje nog lang niet is veleerd. Naast de Zwarte Cross is deze trash-grootheid dit weekend ook op Dour te vinden.

De Staat Zondag 17 juli

De Staat behoort tot de top van de hedendaagse Nederlandse rockscene, en mag dat in Lichtenvoorde komen bewijzen. Debuutalbum "Wait For Evolution" is pas 2 jaar oud, maar is vanaf het begin goed ontvangen. Ook het aan het begin van dit jaar verschenen album "Machinery" kent weer de nodige hoogtepuntjes, en brengt live een heuse machine mee op het podium. Een sterke show met nummers die live beter tot hun recht komen dan op het album; welkom bij De Staat..

Rockblog op de Zwarte Cross

Ook wij zijn dit jaar aanwezig op de Zwarte Cross om compleet verslag te leggen. Op twitter zullen we proberen regelmatig updates te doen. Volg @rockblogdotnl en alhoewel het weer zich (nog) niet van haar beste kant laat zien, gaan we een stralend weekend tegemoet. See you at Lichtenvoorde!

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!