Pukkelpop getroffen door zwaar noodweer (+ updates)

Toegevoegd op donderdag 18 augustus 2011, 19:01
Laatste update vrijdag 19 augustus 2011, 08:12
Geschreven door Reno
Bron: Rockblog

Pukkelpop getroffen door zwaar noodweer (+ updates)

Aan de tweets van de Pukkelpop gangers te lezen is het goed misgegaan op het festival. Er zouden masten en bomen zijn omgewaaid en er zou zelfs een tent zijn ingestort en de ingang om het terrein op te komen zou zijn gesneuveld. Ook de VIP Lounge zou niet meer overeind staan.

Rond 17.30 begon een flink noodweer zijn opmars door vlaanderen (BE) en Noord Brabant (NL) en kwam daarbij recht over het Pukkelpop terrein. Mensen ter plaatse melden het komen en gaan van ambulances. Wij hopen dat het meevalt en alle pukkelpop gangers oke zijn!

Momenteel is het onduidelijk wat dit voor de rest van de avond voor de programmering betekent.

UPDATE: en we hebben meteen een update. De weggewaaide tent zou de Chateau tent betreffen. Skunk Anansie heeft haar optreden afgebroken en het festival zou met stroom uitval te kampen hebben.

UPDATE 2: De avond programmering is helemaal stil gelegd en zal ook niet meer hervat worden. Daarmee komen oa. Foo Fighters, Rise Against & Thirty Seconds to Mars te vervallen. Hoe de rest van de dagen zal verlopen is totaal onduidelijk in de ontstane chaos.

UPDATE 3: De laatste officiƫle informatie is, dat er drie mensen zijn overleden tijdens de storm. Daarnaast zijn er ruim 70 gewonden, waarvan 11 zwaargewond.

UPDATE 4: NOODNUMMER: +32(0)11 23 97 11

UPDATE 5: Het is nog niet zeker wat er met de programmering van het festival gebeurt. Vandaag (donderdag) zal er geen programma zijn, mogelijk vrijdag en zaterdag wel. Meer informatie volgt.

UPDATE 6: Radiozender Studio Brussel meldt dat de overige dagen van Pukkelpop doorgaan maar in een beperkt programma. Dit werd bekend gemaakt via een persconferentie.

UPDATE 7 00.13uur: Op het moment dat wij met dit artikel begonnen hadden we geen idee wat de impact zou zijn. Inmiddels is duidelijk geworden dat er 3 doden zijn te betreuren en de omvang ongekend is. Ook wij hadden een medewerker op #PP11 die gelukkig ongedeerd onderweg naar huis is. Je kunt via deze link je medeleven aan de slachtoffers betuigen. De discussie is nu gaande of het festival moeten worden doorgezet of niet. Stoppen of doorgaan. Voor beide is iets te zeggen, maar feit is dat veel bezoekers inmiddels aangeslagen de weg naar huis hebben opgezocht. 

UPDATE 8 08:00uur: Pukkelpop is stopgezet. Het officiĆ«le dodental staat inmiddels op vijf. 

Wij leven mee met de slachtoffers en directe betrokkenen van deze vreselijke gebeurtenis.

Onderstaand vind je een aantal foto's van het tragisch gebeuren. Ook zijn er via de site van VRT verschillende videobeelden beschikbaar.

Foto's: (onderstaande foto's zijn van Reuters, De Standaard en AFP)

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!