Live Recensies

Review: Fuck Buttons

Toegevoegd op maandag 26 april 2010, 21:45
Laatste update zondag 28 augustus 2011, 12:07
Geschreven door Bjorn
Bron: Rockblog

Review: Fuck Buttons

Op 10 april was Rockblog aanwezig in De Kreun in Kortrijk voor het concert van Fuck Buttons. Fuck Buttons, het muziekduo die bestaat sinds eind 2004 zakten af naar de Kortrijkske concertzaal om het publiek op te zwepen met hun eigenzinnige beats.

De heren Benjamin en Andrew van Fuck Buttons komen uit Bristol en hebben al één album onder hun arm.  Street Horrrsing werd goed ontvangen door de media en zo speelde het muziekduo op oa Pukkelpop en Lowlands. In 2009 brachten ze een nieuw album uit: Tarot Sport. Dit album sluit beter aan bij het dance genre.


Three Trapped Tigers mocht het voorprogramma verzorgen. Deze jonge wolven waren mij onbekend maar hun optreden was wel strak. Het trio combineert rock en elektro waarmee ze een geluid creëren die heel energiek is. Hun set was er één die veel kracht uitstraalde en je zag aan het publiek dat ze vlotjes mee knikten op het ritme. Deze mannen worden best in de gaten gehouden voor de toekomst.

Daarna kwam Fuck Buttons die toch wel goed uit de hoek moesten komen na zo’n voorprogramma. De beats werden ingezet en de menigte stond niet meer stil. Vooraan werd er een stevig potje gedanst door het publiek die zich volledig liet gaan op de melodische noise. De muziek pakt je ook helemaal in waardoor je je laat leiden door je ritmegevoel! Met hun songs bouwden Fuck Buttons  een leuk feestje in De Kreun.

Wie Fuck Buttons dit jaar nog aan het werk wil zien kan terecht op Pukkelpop want op donderdag 19 augustus staat Fuck Buttons daar op het podium

Reacties

Volg Rockblog