Live Recensies

Paaspop: Succesvolle opening festivalseizoen

Toegevoegd op woensdag 4 mei 2011, 11:38
Laatste update woensdag 1 juni 2011, 10:51
Geschreven door Kelly
Bron: Rockblog

Paaspop: Succesvolle opening festivalseizoen

In het weekend van Pasen vonden er twee festivals plaats die de eer hadden het festivalseizoen te openen. Eerder recenseerde we al Groezrock, maar er is nog een festival dat niet vergeten mag worden en dat  is: Paaspop. Rockblog was aanwezig bij dit festival in Schijndel, lees hier wat wij ervan vonden. 

Verschillende media meldden het al: Paaspop heeft dit jaar een record aantal bezoekers gevestigd. Maarliefst 41.000 mensen bezochten het festival, waarvan er 5.000 bezoekers bleven slapen op de camping.

Paaspop heeft onder andere het succes te danken aan een veel belovende line-up, om maar even een paar artiesten te noemen: Anouk, Moss, Go Back To The Zoo, Jacqueline Govaert en Waylon, zij slagen erin de tent bij de Mainstage tjokvol te krijgen.

Het heerlijke weer heeft ook positief bijgedragen aan het bezoekersaantal, het hele weekend is het tropisch warm. Wat er opvallend is aan de bezoekers deze drie dagen is het hoge ‘zachte-G-gehalte’, de mensen die op het festival afkomen zijn vermoedelijk mensen uit de buurt of in ieder geval uit het zuiden van Nederland.

De verschillende stages is ook een succes, die zorgen voor voldoende variatie en zo is er voor iedereen wat wils. Er is een Extrema tent, waar voornamelijk danceliefhebbers kunnen genieten van hun favoriete DJ’s. Daar staan onder andere technobazen Adam Beyer, Secret Cinema en Egbert. Maar ook De Jeugd Van Tegenwoordig, die de tent het best weet te vullen.

De JackDanielstent heeft ook een aantal goede artiesten op de bühne staan. Zo treden daar De Wolff, Royal Republic en Krach op. De capaciteit van de tent is te klein voor het publiek dat er op afkomt. Dit is jammer want je ziet of het podium niet, of je staat bil aan bil geplet tussen je collega-festivalgangers.

In het theater staan optredens als Blaas Of Glory, Kees van Hondt en Heidenroosjes Theatertour. Een muzikaal hoogstandje is daar Tribute To Bob Marley.

Een kritiekpuntje is echter de Heinekenstage, waar de hele dag house uit de speakers beukt. De muziek stond te hard waardoor zelfs optredens in de main overwoekert werden door de bas uit de Heinekenstage.

Naast de muziekstages zijn er ook andere activiteiten te ondernemen. Je kunt er waterpijp roken, cocktails drinken, naar een silence disco of een knuffel van Jezus ontvangen. Wat dat laatste inhoudt is ons vooralsnog niet duidelijk.

Ook op de camping is er voldoende animatie. Er staat een gekleurde tent waar de hele dag activiteiten te doen zijn en waar je eten en drinken kunt halen. Nachtegaaltjes, c-artiesten en valse kraaien kunnen hun lol op in de karaokecaravan. In deze caravan zorgen de bezoekers voor muziek op de camping gedurende het paasweekend. Gelukkig wordt dit podiumonverantwoorde gekrijs, afgewisseld met een coverband, die wel wat voorstelt.

Het eindoordeel dat wij vellen aan Paaspop 2011 is dat het festivalseizoen – in ieder geval in het zuiden van Nederland – perfect geopend is. Het zonnetje, de activiteiten, het terrein en de goede artiesten hebben uiteindelijk van Paaspop een absolute droomeditie weten te maken.

Reacties

Volg Rockblog