Live Recensies

Review: Festival Mundial 2011

Toegevoegd op donderdag 23 juni 2011, 16:12
Laatste update vrijdag 24 juni 2011, 01:40
Geschreven door Dirk
Bron: Rockblog

Review: Festival Mundial 2011

Festival Mundial is een multicultureel festival in het Leypark, Tilburg. Naast veel grote namen staan er ook bands en artiesten uit verschillende culturen geprogrammeerd. Muziek is overigens niet de enige vorm: ook dans, theater en kunst hebben op dit gemoedelijke festival een eigen plekje. Hoewel de weergoden niet altijd even gunstig zijn gestemd, weten de vrolijke acts de zon (af en toe) naar zich toe te trekken.

Dag 1: Zaterdag 18 juni

Het festival wordt geopend door Boef En De Gelogeerde Aap, die de Fontys-tent laat schudden op zijn grondvesten. De Dubstep en Hiphop doen het goed bij het thuispubliek, dat schuilend voor de regen met steeds meer is. Gedurende deze regen trotseren de meiden van Katzenjammer het hoofdpodium. De opkomst hier valt tegen, maar desondanks wordt er een geroutineerde set neergezet. Na een vrij eentonige set van electronica-duo Goldfish, is het tijd voor de grote namen van vandaag.

Achtereenvolgens staat een belgische delegatie klaar: Selah Sue doet waar ze goed in is en brengt het publiek lekker in beweging. De harde rock van Triggerfinger neemt dit genadeloos over. "Een straf optreden" zouden onze zuiderburen het noemen. Met Paolo Nutini in het vooruitzicht is het schijn die bedriegt. Meneer Nutini lijkt erg onder de invloed te zijn van wat verdovende middelen en overtuigt niet. Schlachthofbronx doet dat op hetzelfde moment in de tent wél en geeft het uitzinnige publiek een mooie eerste afsluiting.

Dag 2: Zondag 19 juni

Door het slechte weer missen we een deel van het programma aan het begin van de middag. Op het hoofdpodium zorgt het kwartet van De Jeugd Van Tegenwoordig met een hoop onzin-hiphop voor een relaxte sfeer. Hoewel de nummers (meestal) nergens op slaan, is het de show die dit ruimschoots goedmaakt. Tijd voor het proeven van wat cultuur met Shantel & Bucovina Club Orkestar. De blije en springerige Balkandeuntjes doen het goed in Tilburg. Wanneer ook hit Disko Partizani gespeeld wordt, gaat het dak eraf.

Een van de meest aansprekende namen van de zondag is de Fun Lovin' Criminals. Door de multi-instrumentale functie van Brian Leiser lijkt er nog wat variatie in de set te zitten, maar ook dat kan niet verbloemen dat buiten de hit Scooby Snacks de overige songs alleen maar uit Barry White aftreksels lijken te bestaan. Tijd voor wat vrolijks, tijd voor feest.. met Moby. Het gezelschap rondom deze muzikant laat horen terecht de afsluiter van dit jaar te zijn. Een zanger met een dijk van een stem. De toevoeging van viool, de percussie, Moby's gitaar en vele andere instrumenten typeren dit uiterst dansbare electronicamixje. Tussendoor is er zelfs nog even tijd voor een Ring of Fire cover, wat het ritme er wel enigszins uithaalt. Voor rasartiesten als dit clubje, maakt dat echter niks uit. We kunnen dan ook niet anders dan concluderen dat dit wederom een geslaagde editie van het Festival Mundial is geweest.

Wij hebben ook foto's gemaakt, deze zijn hieronder en op onze Flickr te vinden.

Reacties

Volg Rockblog