Live Recensies

Review: Korn @ 013

Toegevoegd op maandag 27 juni 2011, 23:13
Laatste update maandag 27 juni 2011, 23:41
Geschreven door Dirk
Bron: Rockblog

Review: Korn @ 013

Waar vorig jaar nog de Heineken Music Hall werd aangedaan, doet Korn dit keer een aanzienlijk stapje terug. Een vooraf uitverkocht 013 is vandaag de plek waar het moet gaan gebeuren. De Amerikanen brengen een bezoekje aan Tilburg. Als opwarmertjes mogen Stillwell en Dead Man's Curse optreden. Een avondje keihard beuken dus.

Wisselend voorprogramma

Stillwell opent deze avond. De drummer van P.O.D. en de bassist van Korn zorgen voor een hoop ervaring op het podium. Het kort, maar krachtige optreden van één van de leden van de hoofdact zorgt al voor een razend enthousiast publiek. Nederlandse rock-formatie Dead Man's Curse mag het stokje hierna over nemen. Erg overtuigend is dit niet, het half uur duurt veel te lang.

Goed begin is het halve werk

Tijdens de ombouw worden de schimmen van Korn's attributen zichtbaar. Onder een groot, zwart doek bevindt zich een gigantisch drumstel en vooraan wordt de bekende zilveren microfoon nog even bedekt. Tijdens een intro worden de doeken weggehaald, en zijn de mooie instrumenten zichtbaar. Ook op kleine details is gelet: zo is de naam van de band met rode lampjes in het drumstel verwerkt, speelt de bassist met glow-in-the-dark snaren en heeft de gitarist een masker van schmink op zijn gezicht.

Een goed begin is het halve werk, maar bij alleen de goede apparatuur blijft het niet. De band zet een sterke set neer waar de nodige bekende nummers tussen zitten. Onder andere Freak On A Leash en Falling Away worden door het publiek uit volle borst meegezongen. Tussendoor krijgen de bandleden ook individueel de aandacht die zij verdienen. Zo krijgt Frontman Jonathan Davis zijn gebruikelijke momentje met een doedelzak en Ray Luzier mag zich in een solo uitleven op zijn drums.  

Hoogtepunten

Andere hoogtepunten in de set zijn twee covers: One van Metallica en We Will Rock You van Queen passeren kort de revue. Dat een tot de nok toe gevulde 013 open staat voor andere stijlen, wordt bewezen als ook laatst uitgebrachte nummer Get Up wordt gespeeld. Het dubstep nummer wordt eigenlijk samen met producer Skrillex gespeeld, maar ook met de band alleen is het een sterke uitnodiging tot dansen.

Daar had je bij moeten zijn

Korn bewijst deze avond wederom waarom het al zo lang meegaat. De gehele band speelt bewegelijk en maakt het nodige contact met de zaal. De effecten van het licht en de apparatuur versterken de live ervaring, welke deze avond dan ook om te onthouden is. Korn in 013, daar had je bij moeten zijn.

Tijdens het optreden hebben wij een Twitter-review gemaakt, deze kun je @rockbloglive terugvinden. Van deze avond is ook een fotoserie gemaakt, deze is terug te vinden op onze Flickr.

Reacties

Volg Rockblog